«Θέλω να χάσω 35 κιλά σε 4 μήνες! Τι πρέπει να κάνω για να τα καταφέρω»;

Έχω ύψος 1,70 και είμαι 118 κιλά. Ξέρω ότι πρέπει να χάσω κιλά, θέλω να χάσω πιο συγκεκριμένα 25 με 35 κιλά, αλλά όχι σε ένα χρόνο, περίπου σε τέσσερις μήνες , τι πρέπει να κάνω;

Στο ερώτημά σας απαντά η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να χάσεις αυτόν τον αριθμό κιλών ειδικά σε αυτή την ηλικία χρειάζεται να επενδύσεις σε μια συνεργασία με έναν πτυχιούχο διαιτολόγο διατροφολόγο ο οποίος βάσει του ιατρικού ιστορικού σου, της φυσικής δραστηριότητας, των συνηθειών σου και του διατροφικού ιστορικού σου θα σε βοηθήσει να βρεις την ισορροπία στην διατροφή. Έτσι όχι μόνο θα χάσεις βάρος αλλά δεν θα χρειαστεί να ξανακάνεις ποτέ δίαιτα.

Ο οργανισμός δεν είναι μια τέλεια μηχανή καύσης και δεν μπορούμε ποτέ να προσδιορίσουμε ακριβώς πόσα κιλά θα χάνουμε. Μπορεί στην αρχή να φεύγουν πιο εύκολα ή πιο δύσκολα, αλλά μετά μπορεί να αλλάξει ο Ρυθμος. Για αυτό η συμβολή του διαιτολόγου είναι καθοριστική για να ελέγχει το επίπεδο θρέψης και να ενισχύει την κινητοποίηση σου. Ένας καλός ρυθμός είναι 0,5-1 κιλό την εβδομάδα και ανάλογα την φυσική δραστηριότητα το επίπεδο παρακολουθησης και την δίκη σου κινητοποίηση μπορεί να αυξηθεί.

Συνηθως όταν χάνονται πολλά κιλα είναι μυική μαζα και νερό και όχι το επιπλεον λιπος που είναι και ο σκοπος μας. Θα σου πρότεινα να επενδύσεις στο πως φαντάζεσαι να φροντίζεις το σώμα σου αφού φτάσεις στον στόχο σου, για να διατηρήσεις το ιδανικό σου βάρος και να απολαύσεις αυτό «το ταξίδι της γνώσης» ζώντας το τώρα χωρίς να βιάζεσαι να φτάσεις στον στόχο σου.

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.grwww.thehealthlab.gr

Σχετικά άρθρα