Βιταμίνη C: 4 εναλλακτικές πηγές εάν δεν σου αρέσουν τα πορτοκάλια!

Η βιταμίνη C είναι ίσως η πλέον απαραίτητη για τον οργανισμό βιταμίνη, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ρίχνει τα επίπεδα των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό που είναι υπεύθυνες για την οξείδωση, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πρόληψη κατά των ασθενειών.

Αυτός είναι και ένα βασικός λόγος για τον οποίο η βιταμίνη C θεωρείται ένα πολύ καλό μέτρο για την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο οργανισμός μας έχει καθημερινά ανάγκη από 75 μιλιγκράμ βιταμίνης C, τα οποία μπορούμε να πάρουμε από διάφορες τροφές.

Η βασική πηγή της βιταμίνης C είναι θεωρητικά το πορτοκάλι, όμως οι ειδικοί έρχονται πλέον να ξεκαθαρίσουν ότι υπάρχουν 4 άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από αυτό, ειδικά σε περίπτωση που απεχθάνεσαι τη γεύση του και δεν μπορείς ούτε να το φας ούτε να το πιεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα πορτοκάλι περιέχει 70 μιλιγκράμ βιταμίνης C.

Ας δούμε, όμως, μαζί ποιες είναι οι εναλλακτικές προτάσεις αντί για το πορτοκάλι:

Κόκκινες πιπεριές (καμπάνα)

Εκτός από χαμηλό θερμίδες και νόστιμο, το λαχανικό αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη C περιέχοντας 95 μιλιγκράμ αυτής της βιταμίνης κομμένο σε κομματάκια σε ποσότητα μισής κούπας καφέ.

Μπρόκολο

Εκτός από πλούσιο σε πρωτεΐνη το μπρόκολο περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, φτάνοντας τα 81 μιλιγκράμ της βιταμίνης κομμένο σε αντιστοιχία μια κούπας καφέ.

Φράουλες

Μια κούπα καφέ με κομμένες φράουλες περιέχει 98 μιλιγκράμ βιταμίνης C.

Ανανάς

Μια κούπα με κομμάτια ανανά περιέχει 79 μιλιγκράμ βιταμίνης C. Επίσης, είναι πλούσιος σε μαγνήσιο, μέταλλο που βοηθάει τα οστά να παραμένουν γερά και ενισχύει τον μεταβολισμό.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φράουλες: Έχουν περισσότερη Βιταμίνη C από τα πορτοκάλια;

«Θέλω να πάρω βιταμίνη C αλλά είμαι καπνίστρια. Θα έχω πρόβλημα;»

Πώς η βιταμίνη C βοηθάει στην πρόληψη των ασθματικών κρίσεων

 

 

 

Σχετικά άρθρα