Γράμμα αγάπης: «Να του… ομολογήσω γραπτά τα συναισθήματά μου»;

Γράμμα; Ποιος γράφει γράμμα και μάλιστα με στυλό πάνω σε χαρτί την εποχή των νέων τεχνολογιών, του viber, του Messenger και του Instagram; Παλαιομοδίτικο και ξεπερασμένο; Μας παραπέμπει σε μια άλλη εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί; Κι όμως οι ειδικοί λένε ότι στην εποχή της ψηφιοποίησης των πάντων, οι ερωτικές επιστολές έχουν καταφέρει να επιζήσουν!!! Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, υπάρχει πολύς κόσμος που αποτυπώνει τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του στο χαρτί, πηγαίνει στο ταχυδρομείο και το στέλνει στην αγαπημένη του! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Είναι ένα μοναδικό μέσο έκφρασης αγάπης

Η ψυχοθεραπεύτρια Sophie Cadalen υποστηρίζει ότι πολλές ασθενείς της χρησιμοποιούν ερωτικές επιστολές για να ομολογήσουν τον έρωτά τους. Και αυτό δεν την εκπλήσσει. Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα “εύκολα” μέσα επικοινωνίας, η ερωτική επιστολή χρησιμοποιείται από τους ερωτευμένους λόγω της ιδιαιτερότητάς της που την κάνει μοναδική. «Όταν έχουμε να κάνουμε με ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι η αγάπη, οι άνθρωποι ψάχνουν πιο πρωτότυπους και μοναδικούς τρόπους για να την εκφράσουν». Ο Philippe Brenot, ψυχίατρος και θεραπευτής ζεύγους επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό της: «’Ενα ερωτικό μέιλ ανάμεσα σε τόσα μέιλ δουλειάς ή κοινωνικού περιεχομένου, θα χανόταν». Σύμφωνα με τη  Sophie Cadalen, κανένα άλλο είδος επικοινωνίας δεν προκαλεί τέτοια συγκίνηση παρόμοια με την ερωτική επιστολή: «Καταλαβαίνεις πολλά από τον γραφικό του χαρακτήρα, τα λάθη του, τις μουτζούρες στο χαρτί… Αυτός που το γράφει ουσιαστικά “ξεγυμνώνεται” ψυχικά μπροστά μας. Και αυτό είναι πολύ συγκινητικό».

Συντηρούν τη… φλόγα του έρωτά σου

Οι ερωτικές επιστολές γεμάτες λόγια αγάπης του τύπου “θα σ’αγαπώ για πάντα” γράφονται για να μείνουν! Σαφώς και δεν γράφεις στον οποιονδήποτε ερωτική επιστολή. Πρέπει να είναι πολύ σημαντικός για σένα, να πιστεύεις ότι είναι ο ένας… Αν η σχέση σας προχωρήσει, τα γράμματα αποκτούν άλλη αξία. Συντηρούν την αρχική φλόγα που με τον καιρό χάνεται και κάνουν την αγάπη σας να διαρκεί αναλλοίωτη στον χρόνο!

Αντίδοτα στις σχέσεις εξ αποστάσεως

Όταν ο σύντροφός σου βρίσκεται μακριά, θέλεις με κάποιον τρόπο να του εκφράσεις τα συναισθήματά σου! Σαφώς έχεις το viber και το Messenger. Αλλά ένα γράμμα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Στο γράμμα συμμετέχει η ψυχή σου! Το χέρι σου περνάει στο χαρτί τα συναισθήματά σου και εκείνη τη στιγμή αισθάνεσαι τον άλλον τόσο κοντά σου!

 

Μέσο ερωτικής εξομολόγησης!

Το γράμμα είναι ενδεχομένως το καταλληλότερο μέσο ερωτικής εξομολόγησης, ακόμη και τώρα, στην εποχή των social media! Έχεις τον χώρο να εκφράσεις τα συναισθήματά σου, με τον τρόπο που εσύ θέλεις και με όσους χαρακτήρες χρειάζεσαι! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χρώματα και αυτοκόλλητα για να κάνεις το χαρτί ακόμα πιο… προσωπικό και πιο παιχνιδιάρικο! Και έπειτα ρισκάρεις! Δύσκολο να ρισκάρεις στην εποχή μας, ειδικά με ερωτική επιστολή! Αλλά ο επιμένων νικά! Ή τουλάχιστον ξέρει ότι εξάντλησε όλα τα μέσα!

Νίκη Κοσκινά

Με πληροφορίες από Femmeactuelle.fr

 

 

 

Σχετικά άρθρα