Τραυματισμός στο πρωκτικό σεξ: Πώς θα τον αποφύγεις;

Ένα από τα πιο διαδεδομένα είδη σεξ είναι και το πρωκτικό, το οποίο σύμφωνα τόσο με μαρτυρίες όσο και με τους ειδικούς είναι από τους απολαυστικότερους τύπους σεξ, τόσο για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα.

Το γεγονός ότι η περιοχή του πρωκτού αποτελεί την απόληξη πολλών αισθητήριων νεύρων κάνει τον ερεθισμό της περιοχής ακόμα πιο έντονο και την ηδονή την οποία βιώνει η γυναίκα κατά τη διάρκεια της πράξης μεγαλύτερη. Παράλληλα, η… στενότητα του χώρου εντείνει την τριβή των τοιχωμάτων του εντέρου στο πέος με αποτέλεσμα ο παρτενέρ σου να ερεθίζεται περισσότερο και να απολαμβάνει τη σεξουαλική πράξη ακόμη πιο πολύ.

Λόγω, όμως, της ευαισθησίας της περιοχής του πρωκτού, αλλά και άλλων παραγόντων, είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι πρωκτικοί τραυματισμοί ή τραυματισμοί κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ.

Ας δούμε, όμως, μαζί μερικούς απλούς τρόπους για να αποφύγεις τους τραυματισμούς αυτούς:

Βάλε λιπαντικό

Επειδή, σε αντίθεση με τον κόλπο, η περιοχή του πρωκτού δεν έχει φυσική λίπανση καλό θα είναι να βάλεις πριν την πράξη άφθονο λιπαντικό, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο το επίπεδο της τριβής και να αποφύγεις έτσι πιθανό τραυματισμό του πρωκτικού ιστού.

Κάνε καλό ζέσταμα

Ειδικά σε περίπτωση που είσαι αρχάρια στο πρωκτικό σεξ, καλό θα είναι να μην αφήσεις κατευθείαν τον καλό σου να δοκιμάσει να εισχωρήσει με το πέος του στον πρωκτό σου διότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υποστείς κάποιον τραυματισμό, οπότε και τα αποτελέσματα θα είναι αντίθετα από τα επιθυμητά. Καλό θα είναι να ξεκινήσεις είτε βάζοντας τα δάχτυλά σου, είτε με κάποιο sex toy, όπως μια πρωκτική σφήνα που θα βοηθήσει τη συγκεκριμένη δίοδο να ανοίξει ευκολότερα.

Προφυλακτικό

Έτσι κι αλλιώς το προφυλακτικό πρέπει να φορεθεί, μιας και στο πρωκτικό σεξ είναι πολύ περισσότερες οι πιθανότητες μετάδοσης κάποιου ΣΜΝ, μιας και υπάρχουν πολλά αιμοφόρα αγγεία συγκεντρωμένα στην περιοχή. Παράλληλα, το προφυλακτικό λόγω του λιπαντικού που έχει επάνω του θα κάνει τι διείσδυση πιο εύκολη και ίσως λιγότερο επώδυνη.

Η ιδανική στάση

Καλό θα είναι να δοκιμάσεις μια συγκεκριμένη στάση για να αποφύγεις πιθανό τραυματισμό κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ. Αυτή δεν είναι άλλη από τη γυναίκα από πάνω, όπου εσύ βάζεις τον καλό σου να ξαπλώσει ανάσκελα και έρχεσαι να καθίσεις επάνω στο πέος του σταδιακά, ελέγχοντας τον ρυθμό, την ένταση και το βάθος της διείσδυσης.

Καλή διασκέδαση!

Δ. Μ. 

Σχετικά άρθρα