Γυναικείος αυνανισμός: Μπορεί να προκαλέσει ακμή;

Ως συνήθως το Διαδίκτυο είναι πηγή ευεργετικών πληροφοριών, αλλά και ερωτημάτων που μπορεί να συνδυάζουν διάφορες καθημερινές σου δραστηριότητες με σωματικά φαινόμενα.

Ένα τέτοιο ερώτημα αφορά στη σχέση του γυναικείου αυνανισμού με την εκδήλωση ακμής. Με απλά λόγια, μπορεί ο αυνανισμός να προκαλέσει ακμή στη γυναίκα;

Τι είναι η ακμή;

Ας δούμε, όμως, πρώτα τι ορίζουν οι ειδικοί ως ακμή: Είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού συμπτωμάτων, που αφορά στην υπερβολική παραγωγή σμήγματος, την υπερκερατοποίηση των πόρων (γνωστή και ως απόφραξη των πόρων με κερατίνη / νεκρά κύτταρα του δέρματος), βακτήρια και φλεγμονή.

Προκαλεί ο αυνανισμός ακμή;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αυνανισμός μπορεί να σου προκαλέσει διάφορες… αντιδράσεις, όπως ηρεμία ψυχική, σωματική ανάταση και λαμπερό δέρμα, όμως ακμή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σου προκαλέσει.

Αυτές που προκαλούν μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος και φλεγμονές είναι οι ορμόνες και η υπερβολική παραγωγή τους, όπως η προγεστερόνη και η τεστοστερόνη, για αυτό και όταν περιμένεις περίοδο και κατά τη διάρκειά της μπορεί να έχεις περιστασιακή ακμή.

Επειδή οι ορμόνες αυτές κατά την εφηβεία δεν είναι σταθεροποιημένες, οπότε και δημιουργούν ακμή, ο συνδυασμός τους με την εξερεύνηση του γυναικείου σώματος στην ηλικιακή αυτή περίοδο είναι πιθανό να έχει προκαλέσει την πεποίθηση ότι ο αυνανισμός είναι υπεύθυνος για την ενοχλητική ακμή.

Ενώ το σεξ και ο αυνανισμός μπορεί να ανεβάσουν τα επίπεδα των ορμονών σου, παρ’ όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν είναι «ένοχοι» για την εμφάνιση ακμής ή άλλων δερματολογικών προβλημάτων.

Αντίθετα, η σεξουαλική δραστηριότητα και ο οργασμός κάνουν καλό στο δέρμα καθώς, λόγω της υπεραιμάτωσης και της καλής κυκλοφορίας του αίματος το δέρμα σου λάμπει, κάνοντας εύκολα αντιληπτό ότι… πέρασες καλά το προηγούμενο βράδυ!

Καλή διασκέδαση!

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα