Πώς το… δημιουργικό κουτσομπολιό μπορεί να σώσει μια φιλία;

Τι πιο… πολύτιμο για σένα από το να ανταλλάσσεις τα νέα σου και τις εμπειρίες σου με την παρέα σου, να ζητάς τη γνώμη τους, να καταστρώνετε σχέδια και φυσικά, να κουτσομπολεύετε! Κι όμως το κουτσομπολιό δεν είναι καλό, λέει ο κόσμος. Αν κάποιος αποκτήσει τον τίτλο του κουτσομπόλη, οι υπόλοιποι τον φοβούνται… Φοβούνται μην… πέσουν στο στόμα του! Από την άλλη, όταν μιλάς για κάποιον πίσω από την πλάτη του, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα του κόσμου! Ή μήπως είναι; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το κουτσομπολιό μάς κάνει ευτυχισμένους!

Ενδυναμώνει τις φιλίες!

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, το κουτσομπολιό κάνει καλό στη φιλία, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Κι εδώ ίσως πρέπει να ορίσουμε τι εννοούμε με τον όρο “κουτσομπολιό”. Πρόκειται ουσιαστικά για τον σχολιασμό ενός ανθρώπου που είτε μας έχει προκαλέσει κάποια συναισθήματα, θετικά, αρνητικά ή και ανάμεικτα.  Είναι σημαντικό τόσο για τη σχέση μας με το εν λόγω άτομο όσο και για τη σχέση μας με τα άτομα ή το άτομο στο οποίο απευθύνουμε το σχόλιο.

Πώς μας φέρνει κοντά στους ήδη υπάρχοντες φίλους μας

koritsia koutsompolioΌταν μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας με κάποιον -είτε είναι θετικές είτε αρνητικές – επιτελείται μια αποφόρτιση και χαλάρωση, ενώ δημιουργείται ανάμεσά σας ένα δέσιμο. Παράλληλα, μόνο και μόνο που εξωτερικεύεις τη σκέψη σου σε κάποιον, που τις εκφράζεις δυνατά, φωναχτά ή και με θυμό ακόμα, σε βοηθάει να βγάλεις την ένταση αλλά και ταυτόχρονα να δεις τα πράγματα πιο καθαρά!

Έτσι μπορείς να προσδιορίσεις και να καταλάβεις τι περιμένεις από τους κοντινούς σου ανθρώπους και πώς θέλεις να είναι οι σχέσεις σου μαζί τους.

Πώς μας φέρνει κοντά στο άτομο που σχολιάζουμε

agkalia filoiΌσο περισσότερο μιλάμε για κάποιον, τόσο περισσότερο τονίζουμε τα μειονεκτήματά του αλλά και ψάχνουμε να βρούμε τα προτερήματά του. Είναι μια φυσική ανάγκη σου που πηγάζει κυρίως από το αίσθημα της ενοχής (επειδή τον σχολιάζεις). Όσο περισσότερα μαθαίνεις για εκείνον, τόσο περισσότερο μπορεί να τον εκτιμήσεις ως άνθρωπο για τα θετικά του. Επίσης, τον γνωρίζεις αληθινά και βαθιά και σε περίπτωση που αργότερα η σχέση σας εξελιχθεί σε φιλία ή σε έρωτα θα ξέρεις τι να περιμένεις και θα έχεις μάθει το αληθινό του πρόσωπο. Δεν θα χρειάζεται να σε εντυπωσιάσει για να σε κερδίσει! Κι από την άλλη, μαθαίνοντας τον κι εσύ καλύτερα, θα μπορέσεις να τον προσεγγίσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να ναι η οποιαδήποτε μεταξύ σας σχέση αρμονική!

Επομένως, από αυτήν την άποψη, το να μιλάς για κάποιον πίσω από την πλάτη του μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους και να σε οδηγήσει στην ευτυχία! Πάντα με μέτρο βέβαια!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από elle.fr

 

 

 

Σχετικά άρθρα