«Άγγιξέ με»: «Στην πιο μικρή στιγμή μαζί σου έζησα όλη μου τη ζωή»

Η σημασία του αγγίγματος, σωματικού αλλά -και κυρίως ψυχικού- στο επίκεντρο της συγκεκριμένης ταινίας μικρού μήκους με τον τίτλο «Άγγιξέ με» του Γιώργου Τριανταφύλλου.

Πολλές μικρές ιστορίες με άτομα που διαπλέκονται μεταξύ τους. Ύμνος στη διαφορετικότητα, στη χαρά της στιγμής, στην αξία που έχει ένα άγγιγμα, έστω κι αν είναι υποχρεωτικό, επειδή το «επιβάλλει» με ένα τρόπο η κονκάρδα που βρέθηκε -τυχαία- στα χέρια σου!

aggikse me

Πόσο μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σου, τη στιγμή σου, ακόμα και τη ζωή σου όλη ένα άγγιγμα;

Διαφορετικές ιστορίες – Διαφορετικά αγγίγματα

Σπονδυλωτές ιστορίες που «μιλούν» άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο στην ψυχή σου. Η ευκαιρία σε κάποιον εύσωμο, που δεν πληροί τα… στάνταρντ ομορφιάς που έχουν επιβληθεί από τις κοινωνικές συμβάσεις. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που αναζητά -αργά;- τον έρωτα. Ένα ομόφυλο ζευγάρι που προσπαθεί μάλλον μάταια να υιοθετήσει ένα παιδί. Μια νοσοκόμα που προσπαθεί να καθησυχάσει έναν μελλοθάνατο που τον έχουν εγκαταλείψει όλοι… Ιστορίες παράλληλες με κοινό τους αντικείμενο μια κονκάρδα που τους ορίζει να αγγίξουν ο ένας τον άλλον. Κι όταν συμβαίνει το άγγιγμα, έρχεται κάτι το… μαγικό!

Οι 4 ιστορίες αντλούν τους τίτλους τους από γνωστά και αγαπημένα citata Ελλήνων ποιητών και συγγραφέων…

Ποιος δημιούργησε όλη αυτήν την ιστορία;

Στο τέλος της ταινίας έρχεται η ανατροπή. Μαθαίνουμε ποιος κρύβεται πίσω από τις ιστορίες των αγγιγμάτων. Ποιος δημιούργησε τις κονκάρδες. Και καταλαβαίνουμε και γιατί τις δημιούργησε… Θα μπορέσει άραγε να συμμετάσχει στο… παιχνίδι που εκείνος έστησε;

Δες το βίντεο και θα μάθεις:

Ν.Κ.

Υ.Γ. Η φράση “Στην πιο μικρή στιγμή μαζί σου έζησα όλη μου τη ζωή” (τίτλος της δεύτερης ιστορίας της ταινίας) αποτελεί μικρό απόσπασμα από το ποίημα “Αγαπημένη μου” του Τάσου Λειβαδίτη

Σχετικά άρθρα