Αν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου, πώς θα αγαπήσεις τη ζωή σου;

Εδώ και καιρό σκέφτομαι μόνο τον θάνατο. Οι γονείς μου είναι χωρισμένοι. Γνώρισα πριν από 4 χρόνια ένα αγόρι και με πλήγωσε πολύ άσχημα. Τώρα τελευταία έχω γνωρίσει ένα όμορφο αγόρι μέσω της κολλητής μου! Αλλά αυτός δεν με θέλει εξαιτίας των κιλών μου! Τι να κάνω; Φοβάμαι! Μόνο ο θάνατος με νοιάζει πλέον!

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Φρόσω Φωτεινάκη:

Στο πέρασμα της ζωής συναντάμε όλοι μας δυσκολίες, αποχωρισμούς, στιγμές δύσκολες στην διαχείρισή τους, στιγμές που μας κάνουν να χάνουμε την ελπίδα μας. Οι σκέψεις θανάτου μας κρατούν μακριά από την διεκδίκηση της ίδιας της ζωής, από το να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και από το να κυνηγήσουμε κάτι ακόμη καλύτερο για εκείνον. Οι πληγές κάθε σχέσης μας ωριμάζουν, μας φέρνουν σε ουσιαστικότερη επαφή με το μέσα μας και, φυσικά, μας προετοιμάζουν για μια επόμενη, ουσιαστικότερη και ποιοτικότερη σχέση.

Αναφέρετε πως το όμορφο αγόρι που γνωρίσατε δε σας θέλει λόγω των κιλών σας και η σκέψη μου είναι πως ένας άνθρωπος που στέκεται μόνο σε μια εικόνα, δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί αυτή τη στιγμή να σταθεί δίπλα σας σαν ένα καλός σύντροφος. Μα, πιο σημαντικά, για να σας αγαπήσει κάποιος εκεί έξω, θα χρειαστεί πρώτη να αγαπήσετε τον εαυτό σας, να νιώσετε όμορφα με την εικόνα σας, να αποδεχτείτε εσάς! Και φυσικά αυτή η σκοτεινή συναισθηματικά περίοδος που διανύετε, σας δυσκολεύει στο ταξίδι της αυτοαποδοχής και της αγάπης στον εαυτό.

Κλείνοντας, και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους αναγνώστες μας,  σας προτρέπω να επισκεφθείτε άμεσα ειδικό ψυχικής υγείας, ώστε να γίνει μια υπεύθυνη, εξατομικευμένη, έγκυρη αξιολόγηση των σκέψεων θανάτου που αναφέρετε στο κείμενό σας αλλά και της συνολικότερης ψυχικής σας κατάστασης αυτή την περίοδο.

Φρόσω Φωτεινάκη
MBACP Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια
Τ: 211 1845239 Κ: 6981015684
http://efrosynifotinaki.gr
facebook.com/Φρόσω Φωτεινάκη Συμβουλευτική Ψυχολόγος MBACP

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αυτοεκτίμηση: Πώς θα νιώσετε ότι έχετε αξία;

Χαμηλή αυτοπεποίθηση: Νομίζω ότι για τους άνδρες είμαι αόρατη!

13 πράγματα που ΔΕΝ κάνουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση

Σχετικά άρθρα