Πεσμένο στήθος; Διατροφικά… μυστικά για να το επαναφέρεις!

Γενικότερα, το στήθος μιας γυναίκας, κατά τη διάρκεια της ζωής της, περνάει αρκετά μεγάλη ταλαιπωρία.

Ειδικά στην περίπτωση της εγκυμοσύνης, το γυναικείο στήθος είναι από τους πλέον ευάλωτους… στόχους, που υφίσταται τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

Λόγω της έκκρισης των ορμονών, αλλά και της συσσώρευσης γάλακτος ώστε μόλις γεννήσει η εγκυμονούσα να θηλάσει το μωρό της, το στήθος πρήζεται, μεγαλώνει σε μέγεθος με αποτέλεσμα μετά το τέλος του θηλασμού να παρατηρείται χαλαρότητα και πτώση.

Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται απαραίτητα να στεναχωριέσαι, καθώς η κατάσταση για το στήθος σου δεν είναι αναστρέψιμη.

Κι αυτό, γιατί υπάρχουν μερικές απλές διατροφικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να φέρεις το στήθος σου ξανά στην προηγούμενή του κατάσταση.

Ενυδατώσου

Επειδή πολύ σημασία για την κατάσταση του στήθους σου έχει το δέρμα, καλό θα είναι να το κρατάς όσο το δυνατό πιο ενυδατωμένο. Λόγω της αφυδάτωσης που υφίσταται το δέρμα μαζεύει και «σπάει», αλλά και επειδή τεντώνει η επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εκτός, λοιπόν, από πολύ νερό που πρέπει να πίνεις, είναι καλό να καταναλώνεις και κάποιες τροφές που βοηθούν πολύ στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, διατηρώντας την σφριγηλή. Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και η κατανάλωση ψαριών που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά. Σαρδέλες, σκουμπριά, σολομός και ρέγκα είναι οι ιδανικές επιλογές.

Φάε μούρα

Τα μούρα, χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, είναι ιδανικά για την καλή διατήρηση του δέρματος σε νεανική κατάσταση. Εκτός από τα μούρα, όσα περισσότερα φρούτα και λαχανικά τρως τόσο καλύτερο είναι για σένα, το στήθος, αλλά και την υγεία σου γενικότερα.

Όχι στις εξαντλητικές δίαιτες

Εκτός από το ότι είναι καλό να αποφύγεις αθλήματα και προγράμματα γυμναστικής που συμβάλλουν στην μείωση του λιπώδους ιστού, οπότε και το στήθος χάνει το «στήριγμά» του, καλό θα είναι να αποφεύγεις και τις εξαντλητικές δίαιτες.

Αυτό συμβαίνει γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, το σώμα και κατ’ επέκταση το στήθος χρειάζεται όλα τα θρεπτικά συστατικά του οργανισμού για να διατηρήσει την καλή και σφριγηλή του κατάσταση.

Η απώλεια των κιλών που μπορεί να θέλεις διακαώς δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη.

Μην ξεχνάς ότι η εγκυμοσύνη κρατάει 9 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστείς άλλους τόσους για να χάσεις σωστά τα περιττά κιλά που μπορεί να έχεις πάρει.

Κάνε ασκήσεις ενδυνάμωσης

Εκτός από τα διατροφικά μυστικά, μπορείς να εφαρμόσεις και κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις για να διατηρηθεί το στήθος σου σφριγηλό.

Στάσου όρθια και πίεσε τις παλάμες σου, μαζί με τους αγκώνες μέχρι το ύψος των ώμων και πίεσε για δεκαπέντε δευτερόλεπτα, δέκα φορές στη σειρά. Είναι μια βασική άσκηση που μπορείς να κάνεις κάθε πρωί ακόμα και στο μπάνιο σου.

Πούλ όβερ: Κράτα ένα πλήρες μπουκάλι νερό μεταξύ των χεριών και προσπάθησε να σηκώσεις τα χέρια του πάνω από το κεφάλι του και προς τα κάτω, διατηρώντας τον έλεγχο της κίνησης. Κάνε την κίνηση αυτή, όσο το δυνατό πιο αργά.

Τελευταία άσκηση και το πιο αποτελεσματική: Κάνε έλξεις στηριζόμενη στα γόνατα, κρατώντας τους ώμους, το στήθος και τη λεκάνη ευθυγραμμισμένα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αντίμετρο κατά της χαλάρωσης του στήθους. Εάν και πάλι δεν έχετε αρκετή μυϊκή δύναμη, καθίστε στα 4 και πιέστε έχοντας τα χέρια σας ανοιχτά σε πλάτος το έδαφος με τις παλάμες σας.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

 

Σχετικά άρθρα