4+1 συνέπειες που έχει η αποχή από το σεξ στην υγεία σου!

Σίγουρα, σε όλους μας έχει τύχει και κατά πάσα πιθανότητα και σε σένα να περάσεις κάποια περίοδο, μικρότερη ή μεγαλύτερη, σεξουαλικής αποχής.

Οπότε, αν τυχόν βρίσκεσαι κι εσύ σε μια τέτοια φάση, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, διότι είναι μια μάλλον φυσιολογική κατάσταση που συμβαίνει σε όλους μας.

Παρ’ όλα αυτά, εάν τύχει να βρεθείς σε μια τέτοια κατάσταση θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι μπορεί να έχει κάποιες σημαντικές αρνητικές συνέπειες για την υγεία σου, σωματική και ψυχική.

Ας δούμε, όμως, μαζί τι ακριβώς μπορεί να σου συμβεί εάν έχεις αποχή από το σεξ για αρκετό καιρό:

Πτώση της λίμπιντο

Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, το σεξ είναι σαν τη ξένη γλώσσα: Άμα το αφήσεις, σε αφήνει. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εάν έχεις καιρό να κάνεις σεξ, θα παρατηρήσεις μια σημαντική υποχώρηση της ερωτικής σου διάθεσης, της λεγόμενης λίμπιντο.

Αντίθετα, όσο πιο πολύ σεξ κάνεις τόσο πιο έντονη είναι η ερωτική σου διάθεση και όρεξη, καθώς έχεις έντονη και διαρκή επιθυμία για σεξουαλική επαφή.

Αύξηση του στρες

Το να κάνεις έρωτα σε βοηθάει να μειώσεις το στρες σου. Αντιστρόφως, η αποχή από το σεξ έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση του άγχους σου. Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, η έλλειψη τακτικής συνουσίας αυξάνει την αρτηριακή σου πίεση, μιας και τα επίπεδα του άγχους σου ανεβαίνουν συνεχώς.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης

Η αποχή από το σεξ σε κάνει να χάνεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και την αυτοπεποίθησή σου και παύεις να νιώθεις επιθυμητή. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν κάνεις έρωτα συχνά νιώθεις ότι είσαι πολύ γοητευτική και μπορείς να έχεις όποιον θέλεις! Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, διότι λόγω της απουσίας του σεξ δεν εκκρίνει ο οργανισμός σου τις ορμόνες εκείνες που σε βοηθούν να νιώθεις πιο σέξι!

Το ανοσοποιητικό σου είναι ευάλωτο

Η αποχή από το σεξ για μεγάλο διάστημα σε κάνει και ευάλωτη σε διάφορες ασθένειες, ιώσεις κλπ. που μπορεί να κυκλοφορούν γύρω τριγύρω. Αυτό συμβαίνει καθώς η πέφτει η παραγωγή των απαραίτητων για τη διατήρηση της καλής υγεία σου αντισωμάτων, οπότε και ο οργανισμός σου είναι αρκετά ευάλωτος.

Στυτική δυσλειτουργία

Αυτή η επίπτωση αφορά στους άνδρες και έχει να κάνει με τη μειωμένη ικανότητά τους για στύση. Κι αυτό γιατί, όπως με την τακτική άσκηση το σώμα διατηρείται σε φόρμα, έτσι και όταν ο άνδρας κάνει συχνά σεξ το πέος του και κατά συνέπεια το ουρολογικό του σύστημα είναι σε εγρήγορση και πλήρη λειτουργία.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

 

Σχετικά άρθρα