Θέλω να τον προσεγγίσω αλλά δεν ξέρω τι να του πω…

Στο σχολείο έχω την παρέα μου (ακόμα 3 κορίτσια) αλλά δεν θέλω να κάνω παρέα μαζί τους γιατί  τελικά δεν πολυταιριάζουν οι χαρακτήρες μας, έτσι αποφάσισα να κοινωνικοποιηθώ λίγο. Πήγα σε ένα παιδί και του συστήθηκα, καθώς του έλεγα ποια είμαι χαμογελούσε και ήτανε ευγενικός. Μετά όμως δεν έκανε κάποια κίνηση να μου ξαναμιλήσει ή κάτι άλλο… εγώ θέλω να του ξαναμιλήσω αλλά δεν ξέρω τι να του πω, εσείς τι λέτε; Καμιά ιδέα;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Μάριος Παππάς

Σε αυτήν την ηλικία η αλήθεια είναι πως οι φιλίες δεν είναι κάτι σταθερό και επαναδιαμορφώνονται. Έτσι και εσύ αποκτάς μια διαφορετική αίσθηση της ταυτότητας του εαυτού σου, συνειδητοποιείς με ποιους ταιριάζεις και ποιους όχι.

Επομένως, από τη στιγμή που βρίσκεις ότι δεν πολυταιριάζεις με κάποια άτομα είναι πολύ υγιές το ότι κοινωνικοποιείσαι και προσεγγίζεις άλλα άτομα.

Η στάση του παιδιού στην προσέγγιση σου είναι κατ’ αρχήν θετική, καθώς το χαμόγελο και η ευγένεια είναι θετικά εξω-λεκτικά μηνύματα.

Από τη στιγμή που θέλεις να του ξαναμιλήσεις, θα σου πρότεινα να το κάνεις. Απλώς, αυτήν την φορά ίσως να μην μείνεις σε κομμάτια που αφορούν εσένα στο ποια είσαι και τι κάνεις, αλλά να βάλεις και εκείνον στην εξίσωση της κουβέντας. Μπορείς να τον ρωτήσεις πράγματα για εκείνον,παράδειγμα τι του αρέσει να κάνει, ποια είναι τα χόμπι του κλπ.

Με αυτόν τον τρόπο και θα τον προσεγγίσεις ξανά, αλλά θα δείξεις και ενδιαφέρον για την προσωπικότητα του αλλά και θα δώσεις αφορμές να εξελιχθεί ο διάλογος σας και να γνωρίσει καλύτερα ο ένας τον άλλον…

Μάριος Παππάς

Ψυχολόγος

[email protected]

 

Σχετικά άρθρα