Μανικιούρ: Να κόβω ή να λιμάρω τα νύχια μου;

Τα νύχια των χεριών είναι συνήθως λεπτά και μεγαλώνουν εύκολα και γρήγορα: 1mm κάθε δέκα μέρες κατά μέσο όρο. Οπότε χρειάζονται φροντίδα. Να τα κόβω ή να τα λιμάρω; Ποια μέθοδο να χρησιμοποιήσω; Εξαρτάται από τη φύση του νυχιού.

Αν είναι μαλακά, εξηγεί η Elsa Deslandes, manicure expert, μπορείς να τα κόψεις με το ψαλίδι. Δεν ρισκάρεις να σπάσουν.

Αν ωστόσο είναι πιο σκληρά (κάτι που συμβαίνει κυρίως με τα νύχια των ποδιών), η Elsa Deslandes συμβουλεύει: είναι καλό να μην χρησιμοποιείς ψαλίδι ή νυχοκόπτη σε σκληρά νύχια καθώς ρισκάρεις να δημιουργήσεις τραυματισμούς και ερεθισμούς στα νύχια σου, κάνοντας τα πιο εύθραυστα και αδύναμα.

Πότε να χρησιμοποιήσεις νυχοκόπτη;

Όταν αποφασίσεις να κόψεις τα νύχια σου σύριζα για συγκεκριμένους σκοπούς (πχ παίζεις πιάνο), τότε μπορείς να το κάνεις με νυχοκόπτη, καθώς αφαιρείς όλη την άσπρη περιοχή του νυχιού. Επίσης ενδείκνυται και για τα νύχια των ποδιών που είναι πιο σκληρά.

Λιμάρισμα: η πιο ασφαλής λύση

Αν θέλεις να συντηρήσεις ένα στάνταρντ μήκος στα νύχια σου, το ιδανικό εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιείς συχνά είναι η λίμα. Προσοχή όμως: ο χρυσός κανόνας στη χρήση της λίμας για την υγεία των νυχιών σου είναι να λιμάρεις τα νύχια σου πάντα προς την ίδια κατεύθυνση, για να μη ρισκάρεις να τα τραυματίσεις.

Περιποίηση των νυχιών

Αφού έχεις κόψει ή λιμάρει τα νύχια σου, πρέπει να εφαρμόζεις ιδανικά μια κρέμα περιποίησης των νυχιών για να τα μαλακώσει και να τα θρέψει. Καλό είναι να μην εφαρμόσετε βερνίκι αμέσως μετά από αυτή τη φροντίδα. Επίσης αν έχετε περιοχές πιο σκληρές πάνω στα νύχια, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην τα βάφετε μέχρι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Αν είναι εφικτό βέβαια…

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από femmeactuelle.fr

Σχετικά άρθρα