Γιατί ΔΕΝ πρέπει να φοράει μπουφάν το μωρό σας στο κάθισμα αυτοκινήτου;

Ο χειμώνας πλησιάζει, οι θερμοκρασίες κατεβαίνουν κι εσείς έχετε αρχίσει να ντύνετε πιο βαριά τα παιδιά σας γιατί οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση! Ήρθε ο καιρός να βάλουν πλέον τα μπουφάν τους!

Τι συμβαίνει όμως όταν το μικρό σας βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο τον χειμώνα; Πόσο ακίνδυνο είναι να το δένετε στο καρεκλάκι ενώ εκείνο φοράει χειμωνιάτικο μπουφάν;

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι επικίνδυνο καθώς το ύφασμα του μπουφάν είναι αρκετά χοντρό, πράγμα που σημαίνει ότι ουσιαστικά δένετε με τη ζώνη ασφαλείας όχι το παιδί σας αλλά το μπουφάν του… Με το χοντρό μπουφάν, το κεφάλι και οι ώμοι είναι λιγότερο προστατευμένοι και αυτό σημαίνει ότι το παιδί σας δεν είναι επαρκώς προστατευμένο.

Μάλιστα το παιδί ενοχλείται από την κουκούλα του μπουφάν και ειδικά αν αποκοιμηθεί -κάτι που συμβαίνει συχνά στο αυτοκίνητο- το κεφάλι του θα γύρει πολύ περισσότερο προς τα μπροστά, πράγμα επικίνδυνο, ιδιαίτερα για τα μωρά.

Σε περίπτωση ατυχήματος μάλιστα, τα πράγματα είναι αρκετά επικίνδυνα, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο:

Πώς να το ζεστάνετε τώρα τον χειμώνα;

Οι ειδικοί απαγορεύουν τα χοντρά μπουφάν στα καρεκλάκια αυτοκινήτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσετε το παιδί σας εκτεθειμένο στο κρύο!

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το προστατεύσετε

  • Θέρμανση αυτοκινήτου: αν έχετε το καλοριφέρ του αυτοκινήτου σε μια ικανοποιητική θερμοκρασία, το παιδί δεν θα χρειάζεται μπουφάν γιατί δεν θα κάνει κρύο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου
  • Αντί για μπουφάν, επιλέξτε ένα πόντσο, που μπαινοβγαίνει εύκολα από το κεφάλι και επιτρέπει να το δέσετε σωστά
  • Υπάρχει πάντοτε η λύση της κουβέρτας, ειδικά για τα πιο μικρά. Μπορείτε να στερεώσετε την κουβερτούλα στο καθισματάκι, ώστε να μην φύγει όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει.

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από aufeminin.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν το αγοράσετε

Σχετικά άρθρα