Μύθοι και αλήθειες για το μακιγιάζ

Μακιγιάζ! Το… αναγκαίο κακό για ένα αψεγάδιαστο look, για εντυπωσιακές εμφανίσεις και για μοναδικά Insta Stories! Είσαι σίγουρη όμως ότι ξέρεις όλα τα μυστικά του; Είσαι σίγουρη ότι τα κάνεις όλα σωστά; Παρακάτω θα βρεις όλους μύθους για το μακιγιάζ και όλα τα λάθη που όλες έχουμε κάνει κατά καιρούς

Τα προϊόντα μακιγιάζ δεν έχουν ημερομηνία λήξεως!

Μεγάλος μύθος αυτός που τον έχουμε λίγο πολύ “κληρονομήσει” και από τις μαμάδες μας, που κι εκείνες κρατούσαν για χρόνια κάποια προϊόντα… Όλες το έχουμε κάνει κάνει κατά καιρούς αλλά είναι και λάθος και επικίνδυνο! Πρώτον γιατί αλλοιώνεται η δράση του προϊόντος και δεύτερον γιατί μπορεί να βλάψει το δέρμα σου!

Αφού ανοίξεις τη συσκευασία κάθε προϊόντος ομορφιάς, η ημερομηνία λήξεως είναι διαφορετική:

Σκιές, Πούδρα, Ρουζ: 1 χρόνο

Μάσκαρα: 3 μήνες (!)

Μέικ απ: 1 χρόνο

Eyeliner, Μολύβι χειλιών και ματιών: 1 χρόνο

Κραγιόν: 1 χρόνο

Επομένως κάθε προϊόν διαρκεί το πολύ ένα χρόνο! Αν στην κασετίνα μακιγιάζ σου έχεις πράγματα για χρόνια, τότε πρέπει ευθύς αμέσως να τα πετάξεις!

Επιλέγεις το χρώμα του μέικ απ εφαρμόζοντας στο χέρι σου λίγο προϊόν!

Κλασικό λάθος! Όλοι περάσαμε από αυτό! Σαφώς όταν πηγαίνεις σε κάποιο μαγαζί με καλλυντικά δοκιμάζεις στο χέρι σου τα προϊόντα για να δεις οπτικά το χρώμα, αλλά σε ό,τι αφορά το μέικ απ πρέπει να είσαι πολύ πιο σχολαστική. Το λάθος χρώμα δεν θα φαίνεται ωραίο πάνω σου! Μπορεί να σε δείχνει είτε πολύ χλωμή είτε πολύ άσπρη είτε πολύ σκούρα.

Πώς να το επιλέξεις σωστά: Εφάρμοσε λίγο προιόν στο ένα σου μάγουλο (φρόντισε φυσικά να μην είσαι βαμμένη)!

maquillage ksevaftiko

Ενα ενυδατικό make up μπορεί να αντικαταστήσει την κρέμα ημέρας

Μύθος! Κάθε προιόν έχει τη δική του λειτουργία και εφαρμογή στο μακιγιάζ. Μάλιστα η κρέμα ημέρας με το make up λειτουργούν εντελώς αντίθετα! Η ενυδατική είναι φτιαγμένη για να απορροφάται από την επιδερμίδα. Από την άλλη, το make up, ;όσο ενυδατικό κι αν είναι, έχει φτιαχτεί για να μην απορροφάται αλλά να μένει στην επιφάνεια της επιδερμίδας! Οπότε για ένα καλό αποτέλεσμα και ένα σωστά ενυδατωμένο πρόσωπο, πρέπει να ξεκινήσεις τη ρουτίνα του μακιγιάζ με την ενυδατική κρέμα!

Το μακιγιάζ δημιουργεί σπυράκια!

Σωστό και λάθος! Δεν είναι από μόνο του το μακιγιάζ που δημιουργεί σπυράκια. Είναι η κακή χρήση, τα ακατάλληλα ή ληγμένα προϊόντα που μπορούν να κάνουν ζημιά στο δέρμα σου! Αν έχεις ξηρό δέρμα με τάσεις ακμής, πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ τι προϊόντα εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου και φυσικά να τηρείς σχολαστικά τις οδηγίες του δερματολόγου σου!

Παράλληλα, δεν πρέπει με τίποτα να ξεχνάς, όσο κι αν βαριέσαι, να ξεβάφεσαι κάθε βράδυ με τα κατάλληλα προϊόντα που ξεβάφουν σωστά ακόμα και τις αδιάβροχες μάσκαρες.

Αποφεύγεις τις αδιάβροχες μάσκαρες

maquillage mascara

Σωστό! Οι αδιάβροχες μάσκαρες βγαίνουν πιο δύσκολα σε σχέση με τις συμβατικές μάσκαρες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείς τις βλεφαρίδες σου όταν ξεβάφεσαι και να δημιουργείς μικρο-τραυματισμούς. Καλύτερα να χρησιμοποιείς αδιάβροχη μάσκαρα μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από femmeactuelle.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

15 + 1 μυστικά μακιγιάζ που θα απογειώσουν την εμφάνισή σου!

Τα πιο συχνά λάθη στο καθημερινό σου μακιγιάζ

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα