Είσαι φίλη με τον πρώην σου; Τότε μπορεί να είσαι… ψυχοπαθής!

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάντα περίπλοκες! Και όταν τελειώνει μια σχέση, υπάρχει το ζήτημα της επόμενης μέρας, ειδικά όταν βρίσκεστε σε κοινή παρέα! Τι κάνεις; Τον ξεχνάς εντελώς και τον ξεγράφεις από τη ζωή σου, κρατάς τυπικές σχέσεις ή συνεχίζεις να έχεις μια φιλική συμπεριφορά απέναντί του; Παλιότερες έρευνες αποκάλυπταν ότι ήταν ζήτημα ωριμότητας να χωρίζει κάποιος ομαλά και πολιτισμένα και στη συνέχεια να κρατάει καλές σχέσεις με τον πρώην! Ωστόσο νέα έρευνα του Τμήματος Ψυχολογίας του Oackland University αποκαλύπτει ότι το αντίθετο. Σύμφωνα με την έρευνα- σε ένα δείγμα 861 ατόμων – όποιος επιθυμεί να συντηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρώην παρουσιάζει χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας και συγκεκριμένα μακιαβελισμού ή ναρκισσισμού!

Γιατί κάποιος κρατάει επαφή με τον πρώην;

Οι ερευνητές θέλησαν να διευκρινίσουν τους λόγους που οδηγούν κάποιον να κρατήσει επαφές με τον πρώην του. Οι λόγοι αυτοί μπορούν να συνοψιστούν ως εξής: το status, τα χρήματα, η “πρακτική πλευρά”, το σέξ ή ακόμα και η εμπιστοσύνη που έχετε ο ένας στον άλλο. “Ουσιαστικά είναι πιθανόν να αξιολογούν τις φιλίες τους με χρηστικά πρότυπα, ώστε να διατηρήσουν μια πρόσβαση στις σεξουαλικές επαφές”, αναλύουν οι ερευνητές.

Επομένως, το να συντηρείς μια φιλική σχέση με έναν πρώην σου είναι σαν να κρατάς μια “ανοιχτή πόρτα” με αυτόν τον πρώην… Φυσικά η έρευνα δεν αφορά τους χωρισμένους γονείς που έχουν υγιείς σχέσεις για την ισορροπία των παιδιών τους…

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Υπάρχει φιλία μεταξύ των δυο φύλων; Οι ειδικοί απαντούν!

6 σημάδια που δείχνουν ότι δεν έχει ξεπεράσει την πρώην του

 

Σχετικά άρθρα