Δεν θα πιστέψεις τι μπορεί να δυναμώσει μια σχέση!

Είσαι σε σχέση εδώ και κάποιο διάστημα αλλά κολυμπάς στα βαθιά καθώς δεν έχεις μεγάλη εμπειρία. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένα εγχειρίδιο της τέλειας σχέσης! Υπάρχουν συμβουλές, έρευνες… Σε διάφορα επίπεδα! Και σίγουρα δεν μπορείς μόνη σου να ξέρεις τι μπορεί να δυναμώσει μια σχέση!

Μια από αυτές τις έρευνες  φανερώνει ποιο είναι το μυστικό για να κρατάς τη σχέση σου δυνατή και τρυφερή: τα υποκοριστικά!

Η έρευνα έγινε σε 1026 ενήλικες σε σχέση και αποδείχθηκε ότι η χρήση υποκοριστικών αυξάνει την ικανοποίηση στη σχέση κατά 16% στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατά 9% κατά μέσο όρο σε όλη την Ευρώπη!

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στην έρευνα ήταν: 1) ηλικία 20-70 ετών και 1) να έχουν τουλάχιστον 1 μήνα σχέσης.

Γιατί είναι ευεργετικό;

Η χρήση των υποκοριστικών μπορεί να είναι κάτι πολύ ευεργετικό σε μια σχέση καθώς δημιουργεί οικειότητα και ενθαρρύνει το συναισθηματικό δέσιμο!

Κάτω από συνθήκες, η χρήση υποκοριστικών δεν είναι μόνο ένας τρόπος να τραβήξεις την προσοχή του συντρόφου σου με ένα χαριτωμένο τρόπο αλλά είναι και ένας τρόπος να εκφράσεις την ισχυροποίηση της σχέσης με τη δημιουργία μιας… γλώσσας αγάπης μεταξύ σας.

agapi agkalia kardoules

Τα υποκοριστικά που χρησιμοποιούνται πιο συχνά και από πολλά ζευγάρια είναι τα εξής: “μωρό μου”, “αγάπη μου”. Από εκεί και πέρα ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλά υποκοριστικά και πιο… προσωποποιημένα που μπορούν να ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τη σχέση σας και τους κώδικες επικοινωνίας που μόνο μεταξύ σας μοιράζεστε!

Πάντως -για την ιστορία- δεν είναι η πρώτη φορά που έρευνα μιλάει θετικά για τη χρήση του υποκοριστικού στις σχέσεις!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από independent.co.uk

Σχετικά άρθρα