Κάνεις σεξ και σε πιάνουν τα κλάματα; Αυτές είναι οι αιτίες!

Μπορεί να μην σου έχει τύχει, αλλά να έχεις ακούσει για το φαινόμενο αυτό, το να κλαίει δηλαδή μια γυναίκα κατά τη διάρκεια του σεξ.

Ακόμα, όμως, κι αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών εκείνων που δεν φοβούνται να παραδεχτούν ότι έχουν κλάψει ή γενικότερα κλαίνε κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.

Και αυτό, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς, το κλάμα στη διάρκεια του σεξ είναι μια πολύ φυσιολογική αντίδραση, η οποία μπορεί να έχει είτε σωματικά είτε ψυχολογικά αίτια ή ακόμα κια ψυχοσωματικά.

Δεν είναι, πάντως, λίγες οι περιπτώσεις γυναικών που αυτόματα και ενστικτωδώς με το που πάει να τις πιάσει κλάμα κατά τη διάρκεια του σεξ, το καταπνίγουν τρομαγμένες απορώντας γιατί τους συμβαίνει αυτό, θεωρώντας ότι κάτι άσχημο συμβαίνει.

Όμως, αυτό δεν είναι κάτι που ισχύει, τουλάχιστον στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, καθώς μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο που είτε σε ενοχλεί είτε σου αρέσει, ενώ για τους ειδικούς το κλάμα είναι ουσιαστικά η… αποσυμφόρηση του οργανισμού και του μυαλού από την κορύφωση των αισθήσεων και των συναισθημάτων.

Ας δούμε, όμως, μαζί ποιες μπορεί να είναι οι αιτίες (εκτός του να είναι πολύ κακό το σεξ) για τις οποίες μια γυναίκα αρχίζει να κλαίει κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής:

Ορμονικές διαταραχές

Μια γυναίκα που είναι έγκυος ή στην εμμηνόπαυση ή έχει κάποιο άλλο ζήτημα μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο θέμα. Ουσιαστικός λόγος ανησυχίας δεν χρειάζεται να υπάρχει, εκτός κι αν δεν γνωρίζεις τον λόγο για τον οποίο οι ορμόνες σου έχουν τέτοια σκαμπανεβάσματα.

Είσαι μεθυσμένη

Εκτός του να σε χαλαρώνει το… ένα ποτηράκι παραπάνω μπορεί και να είναι υπεύθυνο για την εξάλειψη των αναστολών σου, που έχει ως αποτέλεσμα το να βάλεις τα κλάματα την ώρα της ερωτικής επαφής.

Είσαι πολύ χαλαρή

Εάν το σεξ είναι πολύ καλό, τότε σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά και με μαρτυρίες, η γυναίκα χαλαρώνει απόλυτα αφήνοντας τον ερεθισμό και τις αισθήσεις να καταλάβουν το σώμα και το μυαλό της. Είναι, λοιπόν, φυσιολογικό να βάλει τα κλάματα.

Έχετε έρθει πολύ κοντά

Το να βάλεις τα κλάματα στη διάρκεια του σεξ, μπορεί και να είναι δείγμα του ότι έχετε έρθει πολύ κοντά με τον καλό σου και υπάρχει σούπερ επαφή μεταξύ σας!

Αυτό, φυσικά, είναι κάτι πάρα πολύ καλό για τη σχέση σας, οπότε το κλάμα στη διάρκεια του σεξ δικαιολογείται ευτυχώς με θετικό τρόπο.

Είσαι θλιμμένη

Εάν δυσάρεστο γεγονός στη ζωή σου, όπως ένας θάνατος, μια απόλυση ή κάτι άλλο μπορεί να σου προκαλέσει θλίψη. Η θλίψη αυτή εκφράζεται συχνά με το κλάμα, που μπορεί να σε… βρει ακόμα και την ώρα που κάνεις σεξ!

Πονάς σωματικά

Είναι πολύ λογικό εφόσον το σεξ είναι δυσάρεστο να νιώσεις πόνο με αποτέλεσμα να κλάψεις. Εάν διαπιστώσεις ότι η αιτία είναι αυτή μην συνεχίζεις με το ζόρι να κάνεις έρωτα. Σταμάτα και εξήγησε στον σύντροφό σου τι συμβαίνει. Σίγουρα θα σε καταλάβει και θα προσπαθήσει να το αντιμετωπίσετε μαζί. Λίγο παραπάνω λιπαντικό ή μια αλλαγή στη στάση σας μπορεί να κάνει θαύματα.

Πονάς, αλλά σου αρέσει

Ναι μπορεί να συμβεί και αυτό. Σε περίπτωση που έχεις ζητήσει από τον καλό σου να σε πονέσει λίγο παραπάνω, είναι πολύ πιθανό να βάλεις τα κλάματα, αλλά για καλό σκοπό. Και αυτό γιατί θα είναι δάκρυα απόλαυσης και έντονου οργασμού, πάντα βάσει των όσων έχεις ζητήσει από πριν.

Είσαι απλά ευτυχισμένη

Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Όπως κλαις στον γάμος ενός κοντινού σου προσώπου, έτσι θα βάλεις τα κλάματα και στο κρεβάτι.

Καλή διασκέδαση!

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Μετασυνουσιακή Δυσφορία: Μπορεί το σεξ να σε «ρίξει» ψυχολογικά;

 

 

Σχετικά άρθρα