Όλες οι φίλες μου έχουν σχέση αλλά εγώ δεν αρέσω σε κανέναν απολύτως!

Είμαι 15 χρόνων και γενικά δεν αισθάνομαι πολύ ευχαριστημένη και χαρούμενη με τη ζωή μου. Θα έλεγα δεν είμαι και τόσο κοινωνική αλλά έχω αρκετές φίλες με τις οποίες έχω καλή σχέση. Το θέμα είναι πως είμαι σε μια ηλικία που όλες αρχίζουν να βγαίνουν με αγόρια και να έχουν σχέσεις, εγώ όμως όχι μόνο δεν είχα την παραμικρή σχέση με κάποιον, αλλά δεν αρέσω καθόλου στα αγόρια σε αντίθεση με τις φίλες μου.

Όταν γνωρίζουμε κάποιον πάντα φλερτάρουν μαζί του, έμενα μου μιλάει λίγο από ευγένεια και γενικά φιλικά… Αισθάνομαι πολύ άσχημα γιατί μιλάνε για τις εμπειρίες τους και εγώ δεν έχω τίποτα να τους πω και απλώς τις συμβουλεύω κτλ. Θα ήθελα κάποια σχέση αλλά δεν αρέσω σε κανέναν απολύτως και αν και δεν είμαι άσχημη και έχω μέτριο σώμα, απλώς δεν τραβάω την προσοχή. Προσπαθώ να ντύνομαι καλύτερα και παίρνω πολλά κοπλιμέντα για αυτό,αλλά και πάλι δεν αλλάζει κάτι…

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Στο ερώτημά σας απάντησε η Άση Μπουμπαλίκη, Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Αγαπημένη μας αναγνώστρια,

Βρίσκεσαι σε αυτή την ιδιαίτερη  περίοδο της ζωής σου που ονομάζεται Εφηβεία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γίνονται πάρα πολλές αλλαγές τόσο στον  εσωτερικό κόσμο του ατόμου όσο και στον εξωτερικό. Αναφέρεις κάποια σημεία που έχεις αναγνωρίσει ότι έχεις ως άτομο και κάποια άλλα που από όσο λες δεν έχεις.

Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ιδιαίτερος. Συγκρίνεσαι αυτή τη στιγμή με τις φίλες σου και με τα βιώματά τους, όμως το ότι εκείνες αυτή τη περίοδο έχουν να μοιραστούν πράγματα με τους άλλους κι εσύ όχι, δεν σημαίνει ότι  θα είναι πάντα έτσι για σένα.

Μπορεί να είσαι πιο κλειστός άνθρωπος,  να λειτουργείς με άλλους ρυθμούς καθώς και με άλλες άξιες. Ίσως σε λίγο καιρό να έχεις να μοιραστείς κι εσύ πράγματα με τις φίλες σου ή με το άλλο φύλο που θα είναι πολύ πιο μοναδικά και αξιόλογα από αυτά που μοιράζονται οι άλλοι. Εμπιστεύσου σιγά σιγά τον εαυτό σου και δώσε του τη δυνατότητα και τον χρόνο να εξελιχτεί καθώς ωριμάζεις!

Τα καλύτερα έρχονται!

 

Άση Μπουμπαλίκη

Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

[email protected]

698 662 66 16

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα