Χριστουγεννιάτικο σεξ: Είναι… ανάγκη να το κάνεις;

Κακά τα ψέματα, μέσα σε έναν γάμο ή σχέση που κρατάει χρόνια το να κάνετε σεξ τείνει να γίνει είδος προς… εξαφάνιση.

Μια ο πονoκέφαλος, μια η κούραση, μια τα παιδιά, μια οι υποχρεώσεις και γενικώς δικαιολογίες για να το αποφύγετε το να έχετε ερωτική επαφή δεν είναι κάτι που συμβαίνει και τόσο συχνά.

Τώρα που τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια καλή αφορμή για να κάνετε έρωτα και να ευχαριστηθείτε την ερωτική επαφή με τον σύντροφό σου.

Το ερώτημα που τίθεται γενικότερα είναι τελικά εάν πρέπει υποχρεωτικά να κάνετε έρωτα σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως οι ημέρες των εορτών, χρησιμοποιώντας το και σαν… δώρο προς τον καλό σας, αλλά και τον εαυτό σας.

Το σεξ δεν είναι δώρο!

Οι ειδικοί είναι κάθετοι και λένε «όχι» στην προοπτική αυτή. Λένε, δηλαδή, ότι το σεξ θα πρέπει να γίνετε για πιο υγιείς λόγους, όπως είναι το μεγαλύτερο δέσιμο μεταξύ του ζευγαριού, η αυθόρμητη εκδήλωση της αγάπης που νιώθει ο ένας για τον άλλον ή ακόμα και το να φτιάξετε το κέφι σας, μιας και ως γνωστόν το σεξ προσφέρει εκτός από σωματική και ψυχική υγεία.

Επίσης, δεν είναι ανάγκη να κάνετε σεξ κάθε μέρα, δηλαδή 365 μέρες τον χρόνο ούτε και να υπάρχει κανενός είδους πίεση  να γίνεται αυτό.

Γενικά, οι ειδικοί συστήνουν ότι το σεξ δεν πρέπει να το αντιμετωπίζετε σαν μια αγγαρεία, αλλά σαν μια αφορμή για να περνάτε καλά και να απολαμβάνετε στο μέγιστο τις προσωπικές σας στιγμές.

Και τα Χριστούγεννα;

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνετε σεξ υποχρεωτικά τα Χριστούγεννα και γενικότερα τις ημέρες των Γιορτών. Εάν κι εφόσον έχετε διάθεση να κάνετε έρωτα κάντε και απολαύστε το χωρίς καμιά ενοχή και τύψεις.

Εάν πάλι, δεν έχετε διάθεση μην κάνετε κάτι με το ζόρι. Μπορείτε να μείνετε αγκαλιά στο κρεβάτι και να περάσετε καλά μοιραζόμενοι προσωπικές στιγμές, συζητώντας για διάφορα θέματα και, γιατί όχι, κάνοντας έναν απολογισμό της σχέσης σας.

Με πληροφορίες από bodyandsoul.com.au

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Γιατί αυτές τις γιορτές πρέπει να κάνεις… πολύ σεξ;

 

Σχετικά άρθρα