Παγιδευμένη σε έναν γάμο χωρίς αξιοπρέπεια: Πώς μπορείς να ξεφύγεις;

Έψαχνα έναν τρόπο να μιλήσω σε κάποιον και να ζητήσω βοήθεια και είδα αυτό το site. Είμαι παντρεμένη εδώ  και 10 χρόνια και έχω δυο παιδιά. Έχω πειστεί εδώ και χρόνια ότι με αυτόν τον άνθρωπο δεν επικοινωνούμε σε τίποτα με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε ένα κλίμα καθημερινών καβγάδων και προσβολών.

Θέλω με όλη μου την ψύχη να χωρίσω αλλά δεν έχω καμία βοήθεια. Με τα παιδιά δεν μπορώ να δουλέψω μόνο με τα ωράρια του σχολειού διότι δεν υπάρχει τέτοια δουλεία.

Κατάφερα πάρα τη δυστυχία μου να τελειώσω σχολή νοσηλευτικής για να έχω ένα χαρτί στα χεριά μου με πιο «σίγουρη δουλεία»  για παν ενδεχόμενο, αλλά πάλι δεν μπορώ να αφήσω τα παιδιά μόνα τους και να δουλεύω με βάρδιες.

Είμαι απελπισμένη. Θέλω να χωρίσω και μένω μόνο για οικονομικούς λόγους, για τα παιδιά. Μισώ τον εαυτό μου κάθε μέρα και περισσότερο που βιάστηκα να κάνω παιδιά με αυτόν τον άνθρωπο. Έχω χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας μαζί του. Κάθε βράδυ παρακαλάω να μην ξυπνήσω το πρωί!

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Μαρία Σκαρλάτου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

είναι πολύ λυπηρό να ακούω από μια νεότατη γυναίκα 30 ετών που έχει όλη τη ζωή μπροστά της να λέει ότι «κάθε βράδυ παρακαλάω να μην ξυπνήσω» … Καταλαβαίνω ότι βρίσκεστε σε αδιέξοδο. Είναι πραγματικά πολύ ψυχοφθόρο να αισθάνεστε έτσι μέσα στο σπίτι σας και στην οικογένειά σας.

Μπράβο σας που μέσα σε όλο αυτό το κλίμα βρήκατε τη δύναμη να ολοκληρώσετε τη σχολή νοσηλευτικής. Δεν αναφέρεται τις ηλικίες των παιδιών σας, γιατί τα παιδιά από κάποια ηλικία και μετά μπορούν να μείνουν μόνα κάποιες ώρες, ώστε αυτό να μην εμποδίζει την αναζήτηση εργασίας.

Σε κανένα άνθρωπο δεν αξίζει να νιώθει μόνιμα δυστυχισμένος σε ένα γάμο και να χάνει την αξιοπρέπειά του. Η δυστυχία και η απελπισία δεν μας αφήνει να δούμε λύσεις στο πρόβλημα μας γιατί θολώνει την κρίση μας και εμποδίζει το να βρούμε πιθανές λύσεις.

Ένας άνθρωπος που κατάφερε μέσα σε αυτό περιβάλλον έχοντας δύο παιδιά και καμία υποστήριξη να ολοκληρώσει μία σχολή, μπορεί να πάρει και αποφάσεις για το πως θέλει τη ζωή του. Είναι κρίμα και για σας και για τα παιδιά σας να μεγαλώνουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Αναζητείστε βοήθεια άμεσα. Ενημερώστε την πατρική σας οικογένειά σας και ζητήστε την στήριξή τους. Απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό και αν δεν μπορείτε αυτό να το στηρίξετε οικονομικά, απευθυνθείτε στα κέντρα υποστήριξης γυναικών του Δήμου σας ( αναζητείστε κάποιο κοντά στην περιοχή που μένετε). Απευθύνονται σε γυναίκες που βιώνουν κακοποιητικές σχέσεις και παρέχουν δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη.

Μαρία Σκαρλάτου
Ψυχολόγος
6945916860
http://mariaskarlatou.blogspot.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Μένω μαζί σου μόνο για τα παιδιά»: Έχει νόημα να συντηρείς έναν διαλυμένο γάμο;

Οικογενειακή θεραπεία: Δώστε μια ευκαιρία σ’ έναν γάμο που μοιάζει διαλυμένος!

Σχετικά άρθρα