Επίπεδη κοιλιά χωρίς γυμναστική; Κι όμως γίνεται!

Για να έχετε ένα επίπεδο στομάχι, πρέπει πρώτα να κάνετε μια ισορροπημένη διατροφή! Αυτό μπορεί να φαίνεται και είναι προφανές, αλλά θα πρέπει ΚΑΙ να τεθεί σε εφαρμογή!

Τι να προσέξεις διατροφικά;

Ξέχνα εντελώς τα αναψυκτικά και χυμοί με ζάχαρη (σόδες, σιρόπια, χυμοί φρούτων) που καταναλώνονται σε υπερβολικό βαθμό για να κανοποιήσουν τη δίψα σου, διότι κάθε υπερβολική πρόσληψη σε ζάχαρη θα μετατραπεί αναπόφευκτα σε λίπος, περισσότερο ή λιγότερο αρμονικά κατανεμημένο στις γυναίκες και κυρίως στην κοιλιά σε άνδρες και γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και για τα πρόσθετα λίπη (λάδι, βούτυρο, κρέμα γάλακτος σε συνιστώμενες ποσότητες, δηλαδή 10 έως 15 γραμμάρια βουτύρου και 4 κουταλιές λάδι ημερησίως), αλλά και σε «κρυμμένα» λίπη (στα αρτοσκευάσματα , αποξηραμένα κρέατα, ψωμί, ψωμάκια κλπ.).

Τέλος, αποφύγετε τα αναψυκτικά και τα τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν ζυμώσεις στο έντερό σου, προκαλώντας φούσκωμα και ανεπιθύμητη διόγκωση. Τέτοια τρόφιμα είναι κυρίως τα πράσινα λαχανικά.

Λίγο περπάτημα αρκεί!

Σε κάθε ηλικία της ζωής υπάρχουν ειδικές διατροφικές ανάγκες για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη ανάπτυξη του οργανισμού μας και να αντισταθμιστεί η ημερήσια ενεργειακή δαπάνη. Όσο πιο αθλητικό είναι ένα άτομο, τόσο περισσότερο μπορεί ή θα χρειαστεί να αυξήσει την πρόσληψη τροφής για να μην χάσει βάρος.

Είτε κολύμπι, τρέξιμο, είτε παίζοντας ομαδικό άθλημα, όλα αυτά τα αθλήματα θα έχουν μια περισσότερο ή λιγότερο σημαντική επίδραση στο μυϊκό σώμα και στην όψη της κοιλιάς μας. Αλλά όταν δεν έχετε χρόνο για να πάτε σε γυμναστήριο, μην πανικοβληθείτε: μια καθημερινή βόλτα διάρκειας 30 λεπτών εξακολουθεί να μειώνει την κοιλιά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ξεπερνάτε το φυσιολογικό σας βάρος.

Ασκησεις αναπνοής

Αντί για κοιλιακούς μπορείτε να δυναμώσετε την κοιλιά σας και τους κοιλιακούς σας με μερικές κλασικές ασκήσεις αναπνοής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για την λεγόμενη «θωρακική ψευδοαναπνοή», η οποία ρυθμίζει την λειτουργία του εντέρου σου και βοηθάει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Πώς γίνεται; Προσποιηθείτε ότι παίρνετε μια βαθιά αναπνοή, αλλά κρατάτε τη μύτη σας βουλωμένη, ρουφώντας την κοιλιά σας για όσο το δυνατόν περισσότερο, στη συνέχεια χαλαρώστε και αναπνεύστε ξανά. Επαναλαμβανόμενη δεκάδες φορές στη σειρά η άσκησή αυτή, οι εσωτερικοί κοιλιακοί γίνονται πιο δυνατοί.

Μια άλλη σχετική άσκηση είναι το να φουσκώνεις εντελώς την κοιλιά σου κατά την αναπνοή. Κάνοντας την άσκηση αυτή 5 με 10 λεπτά την ημέρα, διάρκειας 30 έως 60 δευτερόλεπτων με την εκπνοή, κάτι που μπορεί να ενισχύσει την κοιλιά σου για ένα επίπεδο στομάχι.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Το μυστικό για επίπεδη κοιλιά χωρίς γυμναστική

Επίπεδη κοιλιά σε μία εβδομάδα!

 

Σχετικά άρθρα