Πανεύκολα tips για απίστευτα απαλά μαλλιά!

Θέλεις τα μαλλιά σου να είναι όμορφα, απαλά, υγιή και έτοιμα για χάιδεμα; Τότε θα πρέπει να τα προσέχεις και να τα φροντίζεις λίγο παραπάνω! Ένα απλό λούσιμο δεν φτάνει, ειδικά αν έχεις αρχίσει να πειραματίζεσαι με βαφές ή αν χρησιμοποιείς συχνά πιστολάκι, ψαλίδι ή σίδερο για να πετύχεις ένα ικανοποιητικό χτένισμα!

Δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τέλεια μαλλιά!

Να τα στεγνώνεις με ένα T-shirt κι όχι με πετσέτα!

Μπορεί να σου αρέσει να τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα αφού τα έχεις λούσει. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι αρκετά επικίνδυνο για το τριχωτό της κεφαλής σου, αφού η πίεση που ασκεί ταλαιπωρεί τα μαλλιά και σπάει τις τρίχες σου. Αντί για πετσέτα, επίλεξε ένα απαλό βαμβακερό μπλουζάκι που θα το έχεις για αυτόν τον σκοπό! Με απαλές κινήσεις προσπάθησε να απομακρύνεις το νερό, χωρίς να πιέζεις και να ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου!

Να μη βάζεις ποτέ conditionner στις ρίζες

Ένα από τα συχνά λάθη που όλοι έχουμε κάνει. Μη βάζεις ποτέ μαλακτικό στις ρίζες των μαλλιών σου! Ξεκίνα την εφαρμογή του προϊόντος από τη μέση της τρίχας προς τις άκρες, για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

“Παγίδευσε” τη ζέστη

Την ώρα που έχεις ήδη τοποθετήσει το μαλακτικό στα μαλλιά σου, βρέξε με ζεστό νερό ένα σκουφάκι μπάνιου και φόρεσέ το για κανένα δεκάλεπτο. Θα παγιδεύσει τους υδρατμούς. Η ζέστη που θα δημιουργηθεί ανοίγει τους θύλακες των μαλλιών ώστε να απορροφήσουν καλύτερα το μαλακτικό και να δράσει πιο αποτελεσματικά!

Μην ξεβγάλεις πολύ καλά!

Μην είσαι τόσο σχολαστική στο ξέβγαλμα του conditionner. Ξέβγαλέ το με -ιδανικά- κρύο νερό μέχρι το μαλλί σου να σου δίνει την αίσθηση ότι… γλιστράει στα χέρια σου. Το προϊόν που θα μείνει πάνω του θα συνεχίσει να δρα την υπόλοιπη μέρα!

Βούρτσα ή χτένα;

Η απάντηση είναι “και τα δυο” αλλά σε διαφορετικές στιγμές. Όταν το μαλλί σου είναι υγρό χρησιμοποίησε μια χτένα και χρησιμοποίησε τη βούρτσα σου όταν έχει στεγνώσει. Αν θέλεις να τα ξεμπλέξεις, ξεκίνα από τις άκρες πρώτα και στη συνέχεια πήγαινε προς τα πάνω!

Βάλε μεταξένιες μαξιλαροθήκες στη ζωή σου!

Τι διαφορά έχει το μετάξι από το βαμβάκι; Το βαμβάκι απορροφά την υγρασία και επομένως “ρουφάει” από τα μαλλιά σου όλα τα φυσικά έλαια που έχουν ανάγκη για να ναι υγιή και απαλά! Το μετάξι αντιθέτως διατηρεί αυτά τα έλαια, ενώ είναι και απίστευτα άνετο!

Να κόβεις συχνά τα μαλλιά σου!

Δεν εννοούμε να έχεις πάντα κοντά μαλλιά! Δεν χρειάζεται να πειράζεις το μήκος. Πρέπει να τα περιποιείσαι ούτως ώστε να απομακρύνονται οι ουρές, να είναι λιγότερο βαριά και -όσο κι αν φαίνεται κουλό- να μακραίνουν πιο εύκολα!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από seventeen.com

Ισχύει τελικά ότι δεν πρέπει να βγαίνουμε έξω με βρεγμένα μαλλιά;

6 φρέσκες ιδέες για κοντά μαλλιά!

 

 

 

Σχετικά άρθρα