Κάθε πότε πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου; Οι επαγγελματίες απαντούν!

Είσαι κι εσύ από αυτές που κάνεις ντους μια και δυο φορές την ημέρα και συνήθως μαζί λούζεις και τα μαλλιά σου γιατί τα θεωρείς βρώμικα, λαδωμένα και αφορμάριστα; Έχεις ακούσει βέβαια ότι δεν κάνει να τα λούζεις καθημερινά. Αλλά τι ισχύει πραγματικά; Τι λένε οι ειδικοί στα μαλλιά, δηλαδή οι κομμωτές; Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει κάποιος να λούζει τα μαλλιά του;

Ο Massato, Γάλλος κομμωτής που επιμελείται εμφανίσεις μοντέλων στα γαλλικά ντεφιλέ, απαντά στο ερώτημα που απασχολεί πολύ κόσμο! Το ιδανικό είναι να λούζεις τα μαλλιά σου 2 φορές την εβδομάδα μόνο! Ναι καλά άκουσες! Τι συνιστά για το ενδιάμεσο διάστημα ανάμεσα στα λουσίματα; Μπορείς να τα βρέχεις με λίγο νεράκι για να φύγει η σκόνη ή η βρωμιά που μπορεί να μαζεύουν… Όπως ισχυρίζεται, αυτή η συχνότητα λουσίματος τα προφυλάσσει από το να γίνουν λιπαρά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

lousimo3

Πώς όμως πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου;

Αν ζηλεύεις τα μαλλιά που έχουν τα μοντέλα, ήρθε η ώρα να τα αποκτήσεις με απλές συμβουλές κατευθείαν από την πασαρέλα! Δεν αρκεί να λούζεις τα μαλλιά σου μόλις δυο φορές την εβδομάδα! Πρέπει να ξέρεις και πώς να τα λούζεις για να τα περιποιείσαι σωστά!

Δυο σαμπουάν: ένα για καθαρισμό και ένα για φροντίδα!

Μια άλλη κομμώτρια, η Myriam K. συμβουλεύει: πρέπει να έχεις δυο σαμπουάν: ένα για να καθαρίζεις τα μαλλιά σου και ένα για να τα περιποιείσαι! Η χρήση των δυο σαμπουάν είναι διαφορετική καθώς εξυπηρετούν διαφορετικό σκοπό. Με το πρώτο, κάνε ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου, με κυκλικές κινήσεις και άσε το προιόν να δράσει στο κεφάλι σου για λίγα λεπτά, ώστε να απομακρυνθούν οι ακαθαρσίες που μπορεί να έχει συσσωρεύσει. Όσο για το επόμενο σαμπουάν, στράγγιξε λίγο τα μαλλιά με μια πετσέτα, εφάρμοσέ το στις ρίζες και άπλωσε στη συνέχεια το προϊόν με τις κινήσεις σου μέχρι τις άκρες. Άστο να δράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνέ το με άφθονο νερό!

Δώσε χρόνο στο λούσιμο!

Από το παραπάνω φαίνεται ότι το λούσιμο χρειάζεται ενδεχομένως λίγο περισσότερο χρόνο από αυτόν που αφιερώνεις! Ειδικά αν είσαι από εκείνες που κάνεις ένα 5λεπτο ντους το πρωί λίγο πριν φύγεις, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξεις κάποιες συνήθειές σου!

lousimo2

Να λούζεις όλο το κεφάλι!

Ο David Lucas, ο ιδρυτής των Κομμωτήρίων David Lucas αναφέρεται σε ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν πολλές γυναίκες: δεν εφαρμόζουν το σαμπουάν σε όλο το μήκος του κεφαλιού! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις μασάζ όχι μόνο πάνω πάνω και στο πλάι όπως κάνεις συνήθως αλλά να πας και πιο κάτω, μέχρι πριν τον λαιμό και πάνω από τα αυτιά αλλά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Θυμήσου λίγο πώς σου λούζει η κομμώτρια τα μαλλιά όταν σε κουρεύει και προσπάθησε να μιμηθείς τις κινήσεις της. Έτσι θα έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από femmeactuelle.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς να πετύχετε τα επιμελώς ατημέλητα μαλλιά!

Πώς να καταλάβεις ότι ήρθε η ώρα να κόψεις τα μαλλιά σου;

Ισχύει τελικά ότι δεν πρέπει να βγαίνουμε έξω με βρεγμένα μαλλιά;

 

ρ

Σχετικά άρθρα