Luke Perry: Οι 216 αποτυχημένες οντισιόν, το φιλί με τη Μαντόνα, ο μυστικός αρραβώνας και ο μεγάλος ρόλος που δεν ήρθε ποτέ…

O πιο αντισυμβατικός τηλεοπτικός ήρωας των 90’s, ο σκληρός αλλά και ευαίσθητος «Ντίλαν», η τρελή φαντασίωση των κοριτσιών, και το απόλυτο πρότυπο των αγοριών που ήθελαν να είναι «κουλ», ο αγαπημένος ηθοποιός Luke Perry, άφησε την τελευταία τους πνοή τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, 5 ημέρες μετά το σοβαρό εγκεφαλικό που υπέστη. Ο διάσημος ηθοποιός, που έγινε γνωστός σε όλο τον πλανήτη από τον ρόλο του στη σειρά «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», έφυγε περιτριγυρισμένος από την οικογένεια και τους φίλους του.

Το ταξίδι της ζωής του τεράστιο και υπέροχο. Ξεκίνησε στις 11 Οκτωβρίου του 1966 στο Οχάιο…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JustNerd (@justnerd_it) στις

 

Τα παιδικά χρόνια και η σύγκρουση με τον βιολογικό του πατέρα

Λίγα χρόνια μετά τη γέννησή του, το 1972 οι γονείς του αποφάσισαν να χωρίσουν. Ο Luke έμελε να μεγαλώσει με την μητέρα του και τον θετό του πατέρα στην ήσυχη επαρχιακή κοινότητα του Fredericktown, μαζί με τα αδέλφια του Τομ, Έιμι και Έμιλυ.

Η σχέση του Perry με τον πατέρα του ήταν και παρέμεινε μέχρι το τέλος τεταμένη, μέχρι τον θάνατό του πατέρα του το 1980 από καρδιακό επεισόδιο.

Ο Luke στράφηκε στον θετό του πατέρα Στηβ Μπένετ, ο οποίος εργαζόταν ως οικοδόμος, για να βρει το αντρικό πρότυπο που αναζητούσε και χρειαζόταν. Σε συνέντευξη του στο «People» είχε αναφέρει για τον Μπένετ: «Ήταν ο άνθρωπος που με δίδαξε το ποια πράγματα είναι σημαντικά σε αυτή τη ζωή».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ???? RIP Luke Perry ???? (@lukeperrydaily) στις

 

Ο ονειροπόλος Luke

Οι δάσκαλοί του Πέρι θυμόντουσαν ένα ονειροπόλο παιδί που δεν έδειχνε ιδιαίτερο ενθουσιασμό για την εκπαίδευση πάνω στα αγροτικά θέματα, που παρείχε το σχολείο του. Όπως είχε αφηγηθεί ο ηθοποιός σε συνέντευξή του το περιοδικό Rolling Stone: «Στο σχολείο κάναμε μαθήματα για το πώς να ξεγεννάμε μία αγελάδα ή να οδηγούμε ένα τρακτέρ».

Ο Perry δεν ήταν γεννημένος για τέτοια πράγματα, έτσι μετά την αποφοίτησή του επέλεξε να αφήσει την επαρχιακή πόλη, στην οποία μεγάλωσε, και να αναζητήσει την τύχη του στη Μέκκα του Θεάματος, το Χόλυγουντ. Ήταν το 1984…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ???? RIP Luke Perry ???? (@lukeperrydaily) στις

Χόλυγουντ: 216 «όχι» πριν το μεγάλο «ναι»…

Μπήκε στην δραματική σχολή και για να πληρώνει τα δίδακτρά του έκανε διάφορες δουλειές του ποδαριού. Μετά από 3 χρόνια αναμονής και 216 αποτυχημένες οντισιόν, τελικά θα καταφέρει να πάρει το πρώτο του ρόλο στη σαπουνόπερα «Loving». Στην Νέα Υόρκη, όπου μετακόμισε για τις ανάγκες του πρώτου του ρόλου, θα έρθει η δεύτερη δουλειά του, πάλι σε σαπουνόπερα. Το 1988 στο «Another World».

Μέσα από τις συμμετοχές του σε αυτές τις δύο σειρές κατάφερε να «χτίσει» την εικόνα του «σκληρού» καρδιοκατακτητή. Υποστηρίζεται ότι «αντέγραψε» το στυλ του Ματ Ντίλον, για τον οποίο επίσης έλεγαν ότι πάτησε στα χνάρια του Τζέιμς Ντιν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ???? RIP Luke Perry ???? (@lukeperrydaily) στις

 

Θύμωνε όταν του έλεγαν ότι μοιάζει με τον Τζέιμς Ντιν…

Μάλιστα, του έλεγαν ότι μοιάζει πολύ με τον Τζέιμς Ντιν και εκείνος θύμωνε. Δεν του άρεσε καθόλου η σύγκριση, σκεπτόμενος πως ο Ντιν σκοτώθηκε σε τροχαίο μόλις στα 24 του.

«Ελπίζω να δουλεύω ακόμα όταν είμαι 30, 40 και 50 και για όσο καιρό θέλω», είχε πει ο ηθοποιός. Ήθελε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στη μεγάλη οθόνη και στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ. «Θέλω να κάνω κάτι με τη ζωή μου. Για όσο ζήσω, θέλω να κάνω κάτι. Δεν θέλω να κοιτάξω πίσω και να δω ότι δεν έκανα τίποτα», είχε πει χαρακτηριστικά.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ???? So Natural Beauty ???? (@sonaturalbeauty) στις

 

Όταν ξεκίνησαν τα «Χτυποκάρδια»

Όσο κι αν θύμωνε βέβαια, αυτή η περσόνα, που δημιούργησε, του χάρισε τον ρόλο στη παγκοσμίως εμβληματική σειρά «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς». Το 1990, στα 24 του χρόνια, πήρε το ρόλο του «Ντίλαν ΜακΚέι».

Σύντομα θα γινόταν πρωτοσέλιδο σε όλα τα περιοδικά της εποχής και τα κοριτσάκια θα παραληρούσαν για χάρη του. Μάλιστα, η εταιρεία παραγωγής της Barbie δημιούργησε κούκλα με τη μορφή του.

Αρχικά, πάντως, ο Luke Perry δεν προοριζόταν για τον ρόλο του «Ντίλαν» αλλά για εκείνον του «Στηβ Σάντερς». Τελικά, ο ρόλος του κακομαθημένου αλλά καλόκαρδου Στηβ πήγε στον Ίαν Ζέρινγκ, αν και αυτό δεν εμπόδισε τους δύο ηθοποιούς να γίνουν δύο καλοί φίλοι.

Ένα ακόμη «μυστικό» της σειράς είναι ότι ο ρόλος του «Ντίλαν» δεν ήταν ένας από τους μόνιμους ρόλους. Αρχικά, επρόκειτο να συμμετέχει σε 2 με 3 επεισόδια. Ωστόσο, ο θρυλικός τηλεοπτικός παραγωγός Aaron Spelling (πατέρας της τηλεοπτικής «Ντόνα») είδε την επιτυχία σε αυτόν τον ρόλο. Το γεγονός αυτό τον έφερε σε σύγκρουση με το δίκτυο Fox το οποίο φοβήθηκε ότι ένας τόσο αντισυμβατικός χαρακτήρας θα δημιουργούσε προβλήματα στη σειρά. Ποιος ξέρει πώς θα είχε εξελιχθεί η καριέρα του Luke Perry αν το Fox είχε υπερισχύσει;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @maman_et_prune_et_jeanne στις

 

Την εποχή που δεν μπορούσε καμία να του αντισταθεί

Η τεράστια επιτυχία είχε έρθει και θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του νεαρού ηθοποιού από την επαρχία του Οχάιο. «Ένιωσα περίεργα την πρώτη φορά που η μητέρα μου με είδε να βγαίνω από μια λιμουζίνα. Ίσως ένιωσα και λίγο ένοχος», είχε εξομολογηθεί ο ηθοποιός σε συνέντευξη του στο NBC.

Εκείνη την εποχή δεν μπορούσε καμία να του αντισταθεί, ούτε καν  η «βασίλισσα της ποπ». Η Μαντόνα και ο Luke Perry είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν σε μία εκδήλωση βραβείων του αμερικανικού ιδρύματος έρευνας κατά του AIDS. Όταν εκείνος κλήθηκε να της δώσει το «βραβείο θάρρους» για τη συνεισφορά της στην καταπολέμηση του AIDS, η Μαντόνα δεν δίστασε στιγμή, τον άρπαξε και τον φίλησε με πάθος στο στόμα. Το φιλί έκανε πάταγο στα μέσα ενημέρωσης, δίνοντας τροφή σε κουτσομπολιά για ειδύλλιο, που όμως δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MadonnaPowerBR (@madonnapowerbr) στις

 

Η επιτυχία που έγινε δίκοπο μαχαίρι

Για 10 ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 2000, ο Luke ήταν ο «Ντίλαν». Ουσιαστικά, ταυτίστηκε απόλυτα με αυτόν τον ρόλο στη συνείδηση όλου το κόσμου, πράγμα που δεν θα ήταν απαραίτητα κακό, αν οι δημιουργοί της σειράς είχαν αποφασίσει να εξελίξουν τους χαρακτήρες. Κάτι που δεν έγινε… Οι τελευταίοι επέμεναν να αντιμετωπίζουν τους χαρακτήρες σαν έφηβους, ακόμα κι όταν αυτοί είχαν φτάσει στα 40.

Παρά τις μετέπειτα προσπάθειές του να πάψει να ταυτίζεται με τον «Ντίλαν» όλα τα επόμενα χρόνια, δεν τα κατάφερε. Κανένας σκηνοθέτης δεν ήθελε να του δώσει την ευκαιρία να αποδείξει τι μπορεί να κάνει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ???? RIP Luke Perry ???? (@lukeperrydaily) στις

 

Ακολούθησαν κάποιοι μικροί ρόλοι και μια μακρά σειρά από σπικάζ για ταινίες κινουμένων σχεδίων και guest εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές.

Ο τελευταίος του ρόλος ήταν στο «Riverdale» του Netflix, ίσως η πιο πετυχημένη τηλεοπτική του δουλειά μετά τα «Χτυποκάρδια». Οι θαυμαστές του θα μπορέσουν να τον απολαύσουν για μία ακόμη φορά στη μεγάλη οθόνη στον ρόλο στο «Once Upon a Time in Hollywood», το πολυαναμενόμενο φιλμ του Κουεντίν Ταραντίνο με θέμα τον διαβόητο Τσαρλς Μάνσον.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του το δίκτυο  Fox είχε ανακοινώσει το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου γυρισμάτων για το «Beverly Hills, 90210».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ???? RIP Luke Perry ???? (@lukeperrydaily) στις

 

Ο γάμος με την Ρέιτσελ Σαρπ και τα κουτσομπολιά για ένα εσώρουχο…

Τα χρόνια της μεγάλης του επιτυχίας γνώρισε και παντρεύτηκε τη Ρέιτσελ Σαρπ. Οι φήμες για το πώς γνωρίστηκε το ζευγάρι οργίαζαν, με τα tabloid να γράφουν ότι η Σαρπ, η οποία εργαζόταν τότε ως πωλήτρια επίπλων, του είχε στείλει ως θαυμάστρια ένα εσώρουχό της. Ο Luke Perry, βέβαια, δεν επιβεβαίωσε ποτέ κάτι τέτοιο. Είχε πει: «Γνωριστήκαμε σε ένα εστιατόριο. Τόσο απλά…».


Ο γάμος τους έγινε το Νοέμβριο του 1993 χωρίς πολλή φασαρία και εκατοντάδες καλεσμένους. Μαζί απέκτησαν 2 παιδιά, τον 21χρονο σήμερα Τζακ και τη 18χρονη Σόφι.

Ο Τζακ, ο οποίος μοιάζει σαν δύο σταγόνες νερό με τον πατέρα του εργάζεται ως επαγγελματίας παλαιστής, γνωστός με τον όνομα «Jungle Boy Nate Coy».

 


Η μοναχοκόρη του Luke Perry ωστόσο φέρεται να προτιμά να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το 2017, σε μία σπάνια δημόσια αναφορά στα παιδιά του, ο Perry είχε αποκαλύψει ότι δεν τα είχε αφήσει ποτέ να δουν τα «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» και κυρίως ότι δεν θα επέτρεπε ποτέ στην κόρη του να βγει ραντεβού με ένα αγόρι σαν τον «Ντίλαν»…


Με τη Σαρπ χώρισαν μετά από 10 χρόνια γάμου, το 2003. Ακόμη και μετά το διαζύγιο τους όμως οι σχέσεις τους παρέμειναν καλές όπως. Κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει ότι ο Λουκ υπήρξε καλός σύζυγός και στοργικός πατέρας, πάντα δίπλα στα παιδιά του για να τα υποστηρίξει.

luke-perry
Joe Seer / Shutterstock.com

Ο μυστικός αρραβώνας

Ο Luke Perry κατάφερε όλη του τη ζωή να προστατέψει την ιδιωτικότητά του, έτσι τα ΜΜΕ δεν γνώριζαν τίποτα για την τελευταία του σύντροφό, τη γυναίκα που μαζί με την οικογένειά του ήταν μαζί του μέχρι το τέλος. Το όνομά της Wendy M. Bauer και σύμφωνα με το LinkedIn εργάζεται ως Ψυχοθεραπεύτρια και Σύμβουλος Γάμου.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ήσουν κι εσύ ερωτευμένη στην εφηβεία σου με τον Ντίλαν ΜακΚέι ή αλλιώς Luke Perry;

Σάνεν Ντόχερτι: «Ο Luke Perry θα μου λείπει κάθε δευτερόλεπτο»

Σχετικά άρθρα