5 cool ιδέες για να οργανώσεις τα καλλυντικά σου!

Έχεις ήδη ξεκινήσει μια αρκετά μεγάλη συλλογή καλλυντικών… Για το πρόσωπο, για τα νύχια, τα μαλλιά. Έπειτα έχεις συγκεντρώσει σιγά σιγά και τα ανάλογα πινέλα: άλλο για τα μάτια, άλλο για τα χείλη, άλλο για το make up, άλλο για το ρουζ, άλλο για τη λάμψη… Μαζεύονται ήδη πολλά και δεν ξέρεις πώς να τα οργανώσεις!

Συρτάρι με χωρίσματα

Μπορεί να έχεις ήδη μια συρταριέρα στο δωμάτιό σου. Δεν ξέρεις όμως πόσο χώρο θα εξοικονομήσεις αν “ντύσεις” τα συρτάρια σου με κουτάκια αποθήκευσης. Θα βρεις πολλές ιδέες στο IKEA, στο Leroy Merlin αλλά και σε άλλα συνοικιακά μαγαζιά με είδη σπιτιού. Μπορείς να βρεις παρόμοια χωρίσματα σε διάφορα σχήματα και χρώματα ακόμα και σε σουπερμάρκετ!

 Μικρή πλαστική συρταριέρα μόνο για τα καλλυντικά σου!

Μπορείς να τη βρεις στο IKEA και σε παρόμοια μαγαζιά. Αντί να χρησιμοποιήσεις ένα ολόκληρο συρτάρι της συρταριέρας σου για καλλυντικά, μπορείς να αγοράσεις μια μικρή συρταριέρα πλαστική (που δεν είναι και πολύ ακριβή) και να οργανώσεις μέσα στα συρτάρια της τα καλλυντικά σου αλλά και τα κοσμήματά σου, αν έχεις χώρο!

Ή και συρόμενο επιπλάκι:

Μια μικρή βιβλιοθήκη

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα επιπλάκι που ήδη έχεις στο σπίτι και να τοποθετήσεις μέσα κουτιά και νεσεσέρ για να οργανώσεις εκεί τα καλλυντικά σου! Βιβλιοθήκη σαν της εικόνας βρίσκεις παντού και σε οικονομική τιμή!

Ραφάκια στον τοίχο

Τα ραφάκια και ομορφαίνουν τον χώρο σου και χωράνε πολλά πραγματάκια! Αν τα συνδυάσεις και με μια “τουαλέτα” έπιπλο ή με μια συρταριέρα, ο χώρος σου θα φαίνεται πολύ girly! Tα συγκεκριμένα ραφάκια τα βρίσκεις στο ΙΚΕΑ.

Κρεμαστές θήκες αποθήκευσης

Αν δεν έχεις πάρα πολύ χώρο, είναι σίγουρα καλή λύση! Βρίσκεις εύκολα τέτοιες θήκες (σε μικρότερα μεγέθη από την εικόνα) σε μαγαζάκια με είδη σπιτιού και αποθήκευσης, όπως πχ το “Πάρε-Πάρε” ή και σε σουπερμάρκετ.  Μπορείς να το κρεμάσεις είτε στο μπάνιο είτε σε κάποια κρεμάστρα στο δωμάτιό σου.

Ν.Κ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

 Tips για να οργανώσετε την ντουλάπα σας

5 diy ιδέες διακόσμησης για το δωμάτιό σου

Πανελλήνιες: diy κατασκευή για να οργανώσεις τα βιβλία σου και το διάβασμά σου!

 

Σχετικά άρθρα