Εξάρτηση από το τζόγο: Φοβάμαι ότι θα αφήσω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου στο δρόμο…

Έχω μεγάλο πρόβλημα με τον τζόγο. Ειδικότερα με το καζίνο, ενώ έχω σοβαρό πρόβλημα οικονομικό συνεχίζω να χάνω χρήματα… Μήπως πάρω κάτι από τα χαμένα…  Σπάνιο το ξέρω αλλά δεν σταματώ… Μήπως τρελάθηκα.. Θα αφήσω τα παιδιά μου και την γυναίκα μου στο δρόμο… Βοηθήστε εάν μπορείτε σας παρακαλώ πολύ… Ευχαριστώ πολύ

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας επαινέσω το θάρρος να ζητήσετε βοήθεια. Είναι το πρώτο και ουσιαστικότερο βήμα για να μπορέσετε να ξεπεράσετε μία από τις δυσκολότερες καταστάσεις που μπορεί να βιώσει κάποιος. Η εξάρτηση από το τζόγο είναι το ίδιο σοβαρή και εξίσου επιζήμια με όλες τις υπόλοιπες εξαρτήσεις – με τη διαφορά ότι επειδή δεν εμπλέκεται κάποια ουσία, το περιβάλλον του χρήστη μπορεί να μην είναι τόσο συμπονετικό. Όμως, θέλω να γνωρίζετε πως η εξάρτηση από τον τζόγο είναι μία παθολογική κατάσταση και όχι κάτι το οποίο έχετε εσείς επιλέξει ως τρόπο ζωής.

Ως τέτοια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αντιμετωπίσετε μόνος σας. Σας παροτρύνω λοιπόν να απευθυνθείτε στο ΚΕΘΕΑ, στο τμήμα του που ασχολείται με την εξάρτηση από το τζόγο. Θα καλέσετε στο 1114 και εκείνοι θα σας δώσουν κάποιες αρχικές πληροφορίες και θα κλείσετε κάποιο ραντεβού. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, τηρείται το απόρρητο και προστατεύεται η ανωνυμία.

Είναι πολύ σημαντικό τόσο για τη δική σας ζωή όσο και αυτή της οικογένειας σας να μιλήσετε με το ΚΕΘΕΑ και να ξεκινήσετε το ταξίδι της ανάρρωσης σας.

Σας εύχομαι από καρδιάς να βρείτε τη βοήθεια που τόσο χρειάζεστε!

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: facebook.com/dimitraefilopoulou

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τζόγος: Τα προβλήματα που προκύπτουν από τα χρέη και η στεναχώρια

Σχετικά άρθρα