Θέλεις να παραιτηθείς από τη δουλειά σου; 3 λόγοι για να μην το κάνεις!

Αν σκοπεύεις να παραιτηθείς από τη δουλειά σου, τότε υπάρχουν λόγοι να μην το κάνεις. Μπορεί να φαίνεται πως καλύπτονται τα θέλω σου αλλά γνωρίζεις πολύ καλά και τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής.

Ο καθένας έχει τα δικά του οικονομικά πρέπει. Και σε ένα σπίτι, κάθε κομμάτι του εισοδήματος είναι χρήσιμο και θεμιτό, την ώρα που πολλοί χάνουν τη δουλειά τους λόγω απόλυσης ή πτώχευσης.

Οι παρακάτω συμβουλές λειτουργούν και σε άτομα που είναι συγγραφείς με μερική απασχόληση ή επιχειρηματίες.

1. Οι λογαριασμοί τρέχουν

Κοπιάζεις καθημερινά για να τα βγάλεις πέρα. Είτε με πτυχίο είτε χωρίς αυτό, η εύρεση εργασίας και η διατήρησή της είναι δύσκολη διαδικασία αλλά όχι ανέφικτη. Η καθημερινότητά σου στρέφεται γύρω από τη φράση: «να βγάλω λεφτά».

Και είναι λογικό. Γιατί οι λογαριασμοί τρέχουν, οι υποχρεώσεις σε πνίγουν και τα οικονομικά εμπόδια που προκύπτουν είναι πολλά. Κάνοντας, όμως, σκοπό σου το χρήμα, όχι μόνο χάνεις τον έλεγχο του ποιος είσαι και τι κάνεις αλλά αρχίζει και η φθορά.

Σου είναι ακόμα πιο δύσκολο να πας στη δουλειά και να κάνεις αυτό που σε πληρώνουν να κάνεις. Το ίδιο ισχύει και αν δεν είσαι μισθωτός αλλά έχεις μια επιχείρηση. Όταν περιστρέφεσαι γύρω από το οικονομικό, τότε χάνεσαι.

andras

2. Μεγάλο το ψυχικό βάρος

Είναι η αλήθεια πως η δύναμη που νιώθεις σε όλο σου το κορμί την ώρα που ανακοινώνεις την παραίτηση είναι αρκετή για να σε κάνει να χαμογελάς και να πεταχτείς από την καρέκλα.

Σκέφτεσαι πως το έκανες και αισθάνεσαι τέλεια. Γιατί για να τολμήσεις τελικά να το ξεστομίσεις, σημαίνει- στην πλειονότητα των περιπτώσεων- πως το έχεις σκεφτεί καλά και πως έχεις… ζυγίσει καταστάσεις με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ωστόσο, μόλις καταλαγιάσει αυτή η «φλόγα», σε κυριεύουν οδυνηρές σκέψεις. «Και τώρα τι;» ή «Πώς θα τα καταφέρω;» ή «Έκανα το σωστό;» ή «Μήπως βιάστηκα και δεν τα υπολόγισα ορθά;».

Αυτές είναι μερικές από τις απορίες που τρυπώνουν στο μυαλό σου και δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς. Και μετά έχεις προβλήματα ύπνου και ίσως διαταραχές διάθεσης με κρίσεις πανικού και κατάθλιψη.

3. Πολλά τα απρόοπτα

Μπορεί τα χρήματα που έχεις βάλει στην άκρη να φτάνουν ίσα ίσα για να καλύψεις τον επόμενο μήνα σου αλλά τα απρόοπτα της ζωής είναι πολλά. Μια αιφνίδια οικονομική καταστροφή ενός συγγενή ή ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας είναι αρκετά για να σου προκαλέσουν έξτρα σκέψεις και ζητήματα.

Η εργασία είναι κάτι που χρειάζεσαι, είτε σου αρέσει είτε όχι. Ο οποιοσδήποτε θα ήθελε να πληρώνεται και να μην κουράζεται πάρα πολύ. Για να έχεις οικονομική σταθερότητα, όμως, πρέπει να κινητοποιηθείς και να πιεστείς στην αρχή όσο κι αν δεν σου αρέσει. Γιατί με τις παροντικές σου πράξεις, επενδύεις στο μέλλον.

Πότε να παραιτηθείς;

Είναι αποδεδειγμένο πως η εργασία, καθώς περνάς σχεδόν 8 ώρες από την ημέρα σου σε ένα επάγγελμα, οφείλει να είναι πηγή χαράς και κινητικότητας.

Όμως, στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα και δεν κάνεις πάντα αυτό που θες. Καλό είναι, λοιπόν, προτού πάρεις τη μεγάλη απόφαση, να έχεις βρει το επόμενο ή να έχεις ένα ικανοποιητικό «μαξιλάρι» γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει ο χρόνος.

Ηλιάνα Φασόλη

Πηγή: psychologytoday

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

5 +1 χρήσιμες συμβουλές για να μειώσεις το οικονομικό άγχος

Μενγκ Χονγκγουέι: Ο πρώτος Κινέζος πρόεδρος της Ιντερπόλ και η μυστηριώδης εξαφάνισή του- Η παραίτηση που ακολούθησε και οι απειλές που δέχεται η γυναίκα του

Σχετικά άρθρα