Οι ιδανικές ασκήσεις για να φύγουν οριστικά τα «ψωμάκια»!

Οι γοφοί και οι γλουτοί σας είναι πάρα πολύ ευρείς, οι μηροί σας πάρα πολύ παχιοί, και η κοιλιά σας πολύ στρογγυλή; Αυτή η σιλουέτα – γυνοειδούς τύπου (ευρύτερα γνωστός κι ως «αχλάδι»), όπου το λίπος συσσωρεύεται στο κάτω μέρος του σώματος –  είναι γενετική και σχετίζεται στενά με τις ορμονικές εκκρίσεις στη γυναίκα.

 

Για να μειώσετε δραστικά τα αποθέματα σε λίπος στα συγκεκριμένα σημεία, δεν αρκεί να τρώτε λιγότερα, αλλά είναι επίσης απαραίτητο να κάνετε σπορ! Μην τρομάζετε, όμως. Δεν χρειάζεται να προπονηθείτε σαν… πρωταθλήτρια για να δείτε αποτέλεσμα. Αρκεί μια δραστηριότητα μέτριας έντασης για αρκετή ώρα, με την οποία θα δείτε σίγουρα αποτελέσματα αναφορικά με την απώλεια λίπους.

Το μόνο που καλό θα είναι να κάνετε πριν ξεκινήσετε, εφόσον έχετε καιρό να αθληθείτε, είναι μια επίσκεψη στον γιατρό σας για να σας δώσει το «πράσινο» φως!

Η ιδανική άσκηση για εσάς

Παρακάτω θα δούμε το ιδανικό είδος άσκησης για να χάσετε περιττά κιλά και λίπος, ανάλογα με το σημείο που έχετε παρατηρήσει το σχετικό… πρόβλημα.

Μετατρέψτε το λίπος σε ενέργεια

Η εξήγηση έγκειται στο πλαίσιο της ανθρώπινης φυσιολογίας: Για να μετατρέψουμε το λίπος σε ενέργεια, οι μύες χρειάζονται οξυγόνο. Όσο περισσότερο οξυγόνο λείπει (που έχει ως αποτέλεσμα τη δύσπνοια), τόσο περισσότερα σάκχαρα καίτε. Αντίθετα, όσο πιο άνετα αναπνέετε κατά τη διάρκεια της άσκησης, τόσο περισσότερο λίπος καίγεται.

gunaika-askisi

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να κάνετε αθλήματα που σχετίζονται με την αντοχή, δηλαδή την αερόβια άσκηση: Γρήγορο περπάτημα, ποδηλασία, τζόκινγκ, κολύμπι και εσωτερική, κωπηλασία, ελλειπτικό μηχάνημα και διάδρομος είναι μερικές πολύ καλές επιλογές.

Η ενδεδειγμένη συχνότητα; Τουλάχιστον 45 λεπτά με τα πόδια την ημέρα, και / ή ένα άθλημα δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Περπατήστε για να κάψετε λίπος

Δεν είστε ιδιαίτερα σπορτίφ τύπος; Όλες οι μορφές δραστηριότητας είναι ευεργετικές για τη σιλουέτα μας και, συχνά, το γρήγορο περπάτημα βοηθάει στην καύση του λίπους, τονώνοντας το σώμα (κοιλιακούς, μηρούς και γλουτούς).

Για να δείτε σίγουρο αποτελέσμα, επενδύστε σε έναν μετρητή βημάτων. Εύκολη στη χρήση, αυτή η μικρή συσκευή είναι συνδεδεμένη με τον ιμάντα και μετρά τον αριθμό των βημάτων και της απόστασης που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί να σας βοηθήσει, επίσης, στην παρακολούθηση της καρδιακής συχνότητας, αλλά και να καταγράφει τις επιδόσεις σας για να τις βελτιώσετε μέρα με τη μέρα.

Κολύμπι για να φύγουν τα «ψωμάκια»

Αυτή είναι μια από τις πιο συνιστώμενες δραστηριότητες για να φύγουν τα ψωμάκια και να τονώσετε τους κοιλιακούς σας. Χάρη στην άνωση του νερού μειώνεται η πίεση στις αρθρώσεις, την πλάτη και τους τένοντες, οπότε και μπορείτε να κολυμπήσετε για πολύ ώρα αποφεύγοντας πόνο και περιορίζοντας την κόπωση, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη σωματική σας κατάσταση.

Ποδήλατο για να δυναμώσετε τους κοιλιακούς

Το πλεονέκτημα αυτής της άσκησης είναι η απώλεια σε υγρά (ιδρώτας) χωρίς μυοσκελετικές πιέσεις. Εάν δεν έχετε πόνους ή πρόβλημα στην πλάτη, στο γόνατο ή στο ισχίο, μπορείτε άμεσα να ξεκινήσετε. Όπως και στην κολύμβηση, στην ποδηλασία οι αρθρώσεις απαλλάσσονται από ένα μέρος του βάρους του σώματος. Με πεντάλ μεγάλης διάρκειας σε ένα μικρό λοφώδες έδαφος, ενισχύετε τους κοιλιακούς σας, τους μηρούς σας και τις περιοχές που συνδέονται με τους γλουτούς!

Πολύ καλό είναι το aquabiking, που συνδυάζει τα οφέλη μιας υδρόβιας δραστηριότητας με εκείνα της ποδηλασίας σε έδαφος. Μια δραστηριότητα που κάνει θαύματα στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας!

Κάντε σχοινάκι

Πρόκειται για μια επιλογή άσκησης που και δεν κοστίζει ακριβά και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική αναφορικά με την απώλεια κιλών.

Κι αυτό, μιας και μπορεί να προκαλέσει υψηλές καύσεις σε λίπος. Αρκούν 15 λεπτά σκοινάκι για να έχετε τα αποτελέσματα που αντιστοιχούν σε 30 λεπτά έντονου βαδίσματος. Προσοχή! Αποφύγετέ το εφόσον έχει πρόβλημα με το περίνεο.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

5+1 στιλιστικά λάθη που σε παχαίνουν!

Γυμνάζομαι τακτικά αλλά έχω σωματότυπο αχλάδι: πώς να χάσω “ψωμάκια” και λίπος;

Σχετικά άρθρα