Σε ποια ηλικία μπορεί ένα κορίτσι να κάνει σεξ για πρώτη φορά;

Είμαι με το αγόρι μου 3 μήνες. Είναι 18 και είμαι 16. Είναι μαι σοβαρή σχέση έτσι τη βλέπουμε κι οι δυο. Πολλές φορές πάει το θέμα στο σεξουαλικό αλλά του έχω ξεκαθαρίσει ότι είμαι μικρή κι όχι έτοιμη για να κάνω σεξ για πρώτη φορά. Γενικότερα θεωρώ ότι σε λίγο καιρό θα είμαι έτοιμη άλλα έχω άλλα θέματα. Οι γονείς μου συνέχεια μου τονίζουν να μην κάνω τίποτα από τώρα και να περιμένω να πάω 18 χρόνων αλλά πιστεύω ότι ο σύντροφός μου δεν θα περιμένει 2 χρόνια. Αλλά ούτε κι εγώ θα αντέξω τόσο…

Όμως η μαμά μού έχει δημιουργήσει ένα περίεργο συναίσθημα. Φοβάμαι πως αν προχωρήσω με το αγόρι μου δεν θα μπορώ καν να την κοιτάξω στα μάτια. Το έχω συζητήσει μαζί της άλλα είναι κάθετη με την ηλικία και δεν θέλω να χάσω το αγόρι μου γιατί τον θέλω αλλά φοβάμαι τους γονείς μου κι αυτό που μου λένε με την ηλικία.

mana kori

Τι μου προτείνετε να κάνω γιατί δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να χάσω το αγόρι μου για ένα τέτοιο ζήτημα γιατί η σχέση μας πάει σοβαρά αλλά ούτε κι να κοιμάμαι με τις ενοχές αν γίνει…

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μίνα Κάνταρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια

Είναι πολύ όμορφο το ότι έχεις ξεκινήσει μια σχέση με ένα αγόρι εδώ και 3 μήνες και νιώθεις πολύ καλά σε αυτήν την σχέση. Το πότε είναι έτοιμος κανείς να προχωρήσει σεξουαλικά είναι προσωπικό θέμα. Σίγουρα όσο περιμένεις είναι καλό για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι το σώμα σου που είναι ακόμη σε ανάπτυξη: όλο και ωριμάζει περισσότερο για να προχωρήσεις σε αυτό το βήμα στην ζωή σου. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι όσο περιμένεις μαθαίνεις καλύτερα τον άλλον ώστε να είστε πιο δεμένοι στο να ολοκληρώσετε την σχέση σας.

sxesi - agapi - erotas

 

Το σημαντικό είναι να νιώθεις ΕΣΥ έτοιμη

Το πιο σημαντικό είναι να νιώθεις εσύ έτοιμη και να είσαι με έναν άνθρωπο που σε σέβεται, δεν σε πιέζει, αντιθέτως καταλαβαίνει και δείχνει υπομονή μέχρι να είσαι εσύ έτοιμη. Αρχικά, καλό θα ήταν να γνωριστείτε καλύτερα μιας που ακόμη η σχέση σας είναι στην αρχή, «στα μέλια»που λέμε.

Όσο για την μητέρα σου, καλό θα ήταν να μιλήσεις μαζί της για το πως νιώθεις με ηρεμία και ειλικρίνεια ώστε να σε καταλάβει καλύτερα. Εάν προχωρήσεις, φρόντισε να είσαι ενήμερη για τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρεις ώστε να μην έχεις κανένα πρόβλημα.

Μίνα Κάνταρου 

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων & Εφήβων

ΜΑ in Clinical Counseling Psychology

6986174017

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρώτη φορά σεξ: Νομίζω πως είμαι έτοιμη αλλά έχω κάποιους φόβους και αναστολές…

Είμαι εμφανίσιμη, αλλά ακόμα παρθένα. Πώς θα κάνω πρώτη φορά σεξ;

7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν από την πρώτη σου φορά

Τα πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν από την πρώτη σου φορά

 

 

Σχετικά άρθρα