Μου αρέσει πολύ αλλά «κολλάω» να του το πω… Τι να κάνω;

Εδώ και πολύ καιρό μου αρέσει ένα παιδί, ξέρουμε ο ένας τον άλλον από πολύ παλιά, θέλω να του μιλήσω αλλά «κολλάω», δεν τον βρίσκω ποτέ μόνο του… Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που μου αρέσει κάποιος τόσο πολύ…

Θέλω μια φορά να με φιλήσει, να δω πώς είναι… Γενικώς μιλάμε αλλά φοβάμαι ότι εκείνος δεν με βλέπει ερωτικά και αυτό με στεναχωρεί γιατί εγώ τον θέλω πολύ! Οι φίλοι μού λένε ότι ταιριάζουμε, ότι έχουμε πολλά κοινά. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Νικέλα Καποτά, MSc Ψυχολόγος / Bodynamic Practitioner

Προσπάθησε να βρεις ένα τρόπο να δείξεις ότι τον ξεχωρίζεις από τους άλλους στην παρέα. Μπορεί να είναι ο τρόπος σου και η γλώσσα του σώματός σου. Και αν δεν μπορείς να τον βρεις μόνο του δημιούργησε μόνη σου την ευκαιρία, ζήτησε του να μιλήσετε. Άλλωστε υπάρχει και η πιθανότητα να φοβάται ή να είναι μπερδεμένος και εκείνος και να μην ξέρει πώς να κάνει την πρώτη κίνηση.

erotas

Κάθε επιλογή έχει και τις συνέπειές της

Να θυμάσαι ότι κάθε επιλογή έχει και τις συνέπειες τις. Ναι, είναι πιθανό όταν εκφράσεις το ενδιαφέρον σου να μην έχεις ανταπόδοση. Σε αυτή την περίπτωση είναι λογικό να στεναχωρηθείς, όμως σε καμία περίπτωση μη θεωρήσεις ότι αυτό έχει να κάνει με την αξία σου και το ποια είσαι εσύ. Είναι καλό να αποδεχτείς ότι εσύ μπορεί να τον θες πολύ όμως δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κάποιον να του αρέσουμε.

Οι φίλοι σου λένε ότι ταιριάζετε και είναι πολύ όμορφο αυτό. Είναι σημαντικό να έχετε κοινά ενδιαφέροντα και να μπορείτε να επικοινωνείτε. Από την άλλη πλευρά ο έρωτας, ειδικά στην ηλικία που βρίσκεστε, είναι πολλές φορές περισσότερο η αντανάκλαση των δικών μας στόχων και επιθυμιών και συχνά αυτό επηρεάζει και την γνώμη των πολύ κοντινών μας ανθρώπων. Για αυτό μπορεί οι φίλοι σου να βλέπουν κάτι επειδή και αυτοί θέλουν να έχεις αυτό που αναζητάς.

Το πρώτο φιλί

Είναι πολύ λογικό ενώ σου αρέσει κάποιος να θέλεις να έχεις το πρώτο σου φιλί μαζί του. Αυτή η επιθυμία μπορεί να είναι πραγματική ή μπορεί να πηγάζει και από την περιέργειά σου για το γεγονός. Σε καμία περίπτωση όμως δεν χρειάζεται να βιάζεσαι, άσε τα πράγματα να έρθουν φυσικά. Άλλωστε τα πρώτα φιλιά σε αυτή την ηλικία είναι κομμάτι της αναζήτησης για της ταυτότητας μας.

proto fili

Κι αν δεν ανταποκριθεί;

Ακόμα και αν το αγόρι αυτό δεν ανταποδώσει η ζωή δεν σταματά εδώ. Μη χάσεις πολύ από το χρόνο σου να θρηνείς κάτι που δεν έχεις. Έχεις τους φίλους σου, τις σπουδές σου, τα ενδιαφέροντά σου και την οικογένεια σου. Είμαι σίγουρη πως θα βρεθεί κάποιος άλλος σύντομα που θα σου αρέσει και που θα του αρέσεις και εσύ.

Νικέλα Καποτά MSc
Ψυχολόγος / Bodynamic Practitioner
6945038881
Αγίας Παρασκευής 55, Χαλάνδρι

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μήπως έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι;

Τι να περιμένεις στο πρώτο φιλί

12 σημάδια ότι είσαι ερωτευμένος/ η

 

Σχετικά άρθρα