Αλλαγές στη Δικαιοσύνη – Το… βάρος στον Προκόπη Παυλόπουλο;

Πολλά είναι τα δημοσιεύματα που αφορούν στην ελληνική Δικαιοσύνη και τη στάση της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και του Προκόπη Παυλόπουλου, Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της Δικαιοσύνης». Αυτό αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, πηγές της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Θα παρέμβει ο Προκόπης Παυλόπουλος;

Αφορμή στάθηκαν οι δημοσιεύσεις που ανέφεραν πως ο ΠτΔ αναμένεται να κάνει παρέμβαση για το ζήτημα της αλλαγής της ηγεσίας των ανώτατων δικαστικών. To Μέγαρο Μαξίμου δεν σκοπεύει να εκχωρήσει την αρμοδιότητα ορισμού νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, προκαλώντας πολιτική «θύελλα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Όπως υπογραμμίστηκε, η κυβέρνηση είναι κατοχυρωμένη για να προχωρήσει τη διαδικασία αυτή. Την εν λόγω θέση αυτή υποστηρίζει και δημόσια η Όλγα Γεροβασίλη, υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Πυρά» κατά της ΝΔ

«Είμαστε κυβέρνηση και θα ασκήσουμε τα συνταγματικά μας δικαιώματα… Οι Ευρωεκλογές δεν είναι εθνικές εκλογές. Αν νόμισε η ΝΔ ότι έχει γίνει κυβέρνηση κάνει λάθος. Η λαϊκή ετυμηγορία θα αναδείξει την κυβέρνηση όταν θα γίνουν οι εκλογές», τόνισε στον ANT1.

Στον αντίποδα, για το θέμα της Δικαιοσύνης, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαπράττει μέγα θεσμικό ατόπημα. Μάλιστα, για προσπάθεια χειραγώγησής της κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Βασίλης Κικίλιας.

Αποφασισμένο το Μαξίμου

«Στην κοινή λογική είναι εμφανές ότι θέλει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη. Αν η κυβέρνηση χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να ορίσει τους ανώτατους δικαστές λίγο πριν από το πολιτικό της τέλος, τότε ο απλός πολίτης τι έχει να περιμένει;», αναρωτήθηκε.

Βέβαια, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται αποφασισμένο να μην υποκύψει στις πιέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ και να «παγώσει» την επιλογή των νέων ανώτατων δικαστικών. Πάντως, φαίνεται πως εξετάζεται και μια συναινετική πρόταση προς την αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να βρεθεί η χρυσή «τομή».

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Σεισμός» στην πολιτική σκηνή – Οι παραιτήσεις λίγο πριν τις εκλογές

Υπόθεση Novartis: Ποια στελέχη… κυνηγά η Εισαγγελία Διαφθοράς

Ανδρέας Μαρτίνης: Ο οφθαλμίατρος από το Χαλάνδρι με τη φτωχή οικογένεια που έκανε χρυσές… δουλειές και έπαιρνε μίζες για το «Ερρίκος Ντυνάν» – Η χλιδάτη ζωή, τα πανάκριβα δείπνα και τα πολυτελή δώρα

Γιάνης Βαρουφάκης: Τα πάνω… κάτω με την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο

Σχετικά άρθρα