Σχέση νύφης – κουνιάδας: Τι σημαίνει αν ο σύζυγος υποστηρίζει την αδερφή του;

Αφορά στον άντρα μου. Είμαστε πολλά χρόνια παντρεμένοι και έχουμε ένα παιδί. Το θέμα είναι ότι εξαρτάται από την οικογένεια του λόγω δουλειάς που και εκεί είναι μπερδεμένη και η αδερφή του.

Ο άντρας μου δεν με υποστηρίζει

Είναι ένας έντονος και επίμονος χαρακτήρας που θέλει να περνάει το δικό της. Εγώ δεν έχω τις αρεστές σχέσεις μαζί της λόγω του ότι δεν έχει την καλύτερη συμπεριφορά. Ο άντρας μου δεν με υποστηρίζει όταν εμένα με ενοχλεί κάτι στην αδερφή του.

Αυτό είναι ένα μεγάλο παράπονο από εμένα εδώ και χρόνια. Εγώ λόγω αυτού το θέματος, έχω ψυχοσωματικά συμπτώματα σε μεγάλο βαθμό που περνώ και αγωγή. Το θέμα είναι δεν έχει τα κότσια να αλλάξει την κατάσταση λόγω δουλειάς πρωί – βράδυ.

Να μιλήσω με την αδερφή του;

Φτάσαμε να γίνουμε φίλοι και τώρα δεν έχει αισθήματα για μένα και θεωρεί καλύτερα ο κάθε ένας να πάρει τον δρόμο του. Εγώ όμως τον αγαπώ και λέω μήπως υπάρχει ακόμα ελπίδα σε αυτόν τον γάμο. Να μιλήσω με την αδερφή του;

Να της πω ότι με ενοχλεί η συμπεριφορά της και γενικώς το πώς φέρεται; Μήπως βοηθούσε να νιώσει ο άντρας μου καλύτερα; Εγώ πιστεύω ότι φοβάται την αντίδραση τους μήπως του πουν να φύγει από τη δουλειά.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Μας παρουσιάζετε ένα θέμα αρκετά σύνθετο. Από τη μία βρίσκεται ο γάμος σας που έχει φτάσει σε οριακό- από ότι καταλαβαίνω- σημείο. Από την άλλη βρίσκεται η δυναμική παρουσία της κουνιάδας σας και ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή αλλά και τη δουλειά του συζύγου σας.

Δεν γνωρίζω ακριβώς τι συμβαίνει ή με ποιο τρόπο εμπλέκεται η αδερφή του συζύγου σας, αλλά ούτε και το πώς είναι η σχέση με το σύζυγο σας. Για αυτό το λόγο, οποιαδήποτε συμβουλή από αυτή τη πλατφόρμα θα ήταν το λιγότερο ανεύθυνη.

Χειριστείτε το θέμα με προσοχή

Οι ισορροπίες είναι λεπτές, τα θέματα προς διαχείριση είναι αρκετά και ευαίσθητα και το διακύβευμα σημαντικό για τη ζωή σας. Ως εκ τούτου, το μόνο που μπορώ με ασφάλεια να σας συμβουλεύσω είναι να δείτε κάποιον ειδικό σύμβουλο γάμου.

Με τη βοήθεια του θα μπορέσετε να βάλετε κάτω τα προβλήματα σας, να βρείτε από κοινού λύσεις και να προχωρήσετε τη ζωή σας.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: dimitraefilopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε;

Πώς μπορώ να μάθω ότι δεν με βλέπει μόνο φιλικά;

Σχέση με μεγαλύτερο: Να τα παρατήσω όλα και να μείνω μαζί του;

Τι σημαίνει αγαπώ τον σύντροφό μου; Ποιο είναι το μυστικό;

Ένα είναι το ερώτημα για να δεις αν είσαι έτοιμη για το επόμενο βήμα!

Φλερτ με έναν άγνωστο: Μπορεί μια τυχαία γνωριμία να «κρατήσει»;

Σχετικά άρθρα