«Έπιασα» τον γιο μου να βλέπει βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με άντρες. Να ανησυχήσω;

Να ανησυχήσω για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του 12χρονου γιου μου; Είδα στο κινητό του να κοιτάει βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με άντρες.

Στο ερώτημά σας απάντησε η Αγγελική Καβαλλιεράτου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχολόγος

Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμα σας! Αυτά τα ζητήματα είναι λίγο πολύπλοκα και έχουν πολλές διαστάσεις, καθώς μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα παιδί αναζητά τέτοιο υλικό στο Διαδίκτυο.
Ο πιο συνήθης λόγος μιας και μιλάμε για προεφηβεία, είναι η εξερεύνηση και η αναζήτηση του τι υπάρχει εκεί έξω. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι επιρροές από το κοινωνικό περιβάλλον και το σχολικό όπου ενδέχεται τα παιδιά μεταξύ των ανταλλάσουν πληροφορίες και σχετικά βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου ή άλλα παρόμοια.

Συζητήστε το μαζί του σε ήρεμο κλίμα

Θα σας πρότεινα σε ένα πρώτο στάδιο να κάνετε μία πολύ ήρεμη συζήτηση μαζί του περισσότερο για να καταλάβετε την αναζητά και γιατί επιλέγει να βλέπει αυτό το υλικό.
Είναι σημαντικό η συζήτηση αυτή να γίνει χωρίς να σταθεί το παιδί ένταση και πίεση από σας αλλά και χωρίς κριτική όσον αφορά αυτή του την πράξη.
Παιδιά όταν αισθάνονται ότι τα αποδεχόμαστε και μπορούμε να τα ακούσουμε τότε και εκείνα γίνονται πολύ πιο ανοιχτά απέναντι μας χωρίς να χρειάζεται να μας προκαλούν με διάφορες εντάσεις.
Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε θα είμαι στη διάθεσή σας.
Σας ευχαριστώ!
Αγγελική Καβαλλιεράτου
Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ψυχολόγος
Ειδικευόμενη συστημική οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια
Μεταπτυχιακό παιδοψυχολογίας και ψυχολογίας εφήβων
6983433267

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Προεφηβεία και σεξουαλική ταυτότητα: «Ανησυχώ για τις προτιμήσεις του γιου μου»…

Δεν αποδέχονται τη διαφορετικότητά μου. Είμαι τόσο μόνος!

Σχετικά άρθρα