Σεξουαλικός προσανατολισμός: «Προσπαθώ να κάνω σχέσεις με αγόρια και δεν μου βγαίνει»…

Εδώ και πάρα πολύ καιρό προσπαθώ να κάνω σχέσεις με αγόρια και δεν μου βγαίνει!… Η πρώτη σεξουαλική μου εμπειρία δεν ήταν ιδιαίτερα καλή μπορώ να ομολογήσω και νομίζω πως αυτό με επηρεάζει στις επόμενες σχέσεις μου. Κάθε φορά που είμαι με κάποιο αγόρι και προσπαθώ να κάνω κάτι παραπάνω, κομπλάρω και είναι σαν να βγαίνω από το σώμα μου και να βλέπω τα πράγματα εξωτερικά, πράγμα που δεν με αφήνει να το νιώσω…

agapi-erotas

Η πρώτη ερωτική μου επαφή με σημάδεψε αρνητικά…

Γενικότερα, όταν κοιτάω ένα αγόρι προσέχω συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και κολλάει το κεφάλι μου σε αυτά χωρίς να με ενδιαφέρει κάτι άλλο και αφού περάσει ο ένας μήνας χάνω το ενδιαφέρον μου… Μετά από την πρώτη μου σεξουαλική επαφή, δεν βρέθηκα με κάποιον άλλον ερωτικά και όλο αυτό με έκανε να αναρωτηθώ μήπως είμαι λεσβία, αφού δυσκολεύομαι τόσο να κάνω σχέσεις με αγόρια. Με ελκύουν οι κοπέλες αλλά με ελκύουν και τα αγόρια.

Έχω δώσει φιλί με κοπέλα…

Έχω δώσει ένα φιλί με μια κοπέλα και μπορώ να πω πως μου άρεσε αλλά μέχρι εκεί… Δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω κάτι παραπάνω με κοπέλα! Αυτό που με έκανε να απευθυνθώ σε εσάς είναι το ότι αυτές τις μέρες έπεσα τυχαία πάνω στο Instagram μιας λεσβίας η οποία εχει αλλάξει ολοκληρωτικά το στυλ της το ντύσιμό της και το όνομά της στο αντίστοιχο ανδρικό και αυτή η κοπέλα είναι αρκετά μικρότερή μου και εγώ χωρίς να την έχω δει από κοντά την σκέφτομαι συνέχεια αυτές τις μέρες…

Η κοπέλα αυτή τραγουδάει και γενικότερα έχω αδυναμία στα άτομα που τραγουδάνε, οπότε το ότι την σκέφτομαι τόσο ίσως να οφείλεται στο οτι τραγουδάει αλλά δεν ξέρω τι να κάνω…  Χρειάζομαι βοήθεια!

Στο ερώτημά σας απάντησε η Γωγώ Ανδριανάκη, Κοινωνική Λειτουργός- Ψυχοθεραπεύτρια MSc

Αγαπητή αναγνώστρια,

Φαίνεται να δυσκολεύεσαι και να έχεις ένα μπέρδεμα σχετικά με τις σχέσεις αλλά και με το πώς εκφράζεται κοινωνικά ένα φύλο. Θα ήθελα να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις και να τις αναλογιστείς μόνη σου , ίσως σε βοηθήσει καλύτερα αυτός ο τρόπος για αρχή.

Τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσεις

Αρχικά, χρειάζεται να αναρωτηθείς γιατί πιέζεις τον εαυτό σου να κάνεις σχέσεις με το αντίθετο φύλο παρότι δεν φαίνεται να είναι κάτι που το ζητάς; Γιατί εφόσον δεν θέλεις να έρθεις σε σεξουαλική επαφή με κάποιο αγόρι εσύ πάλι καταπιέζεσαι;
Γιατί αυτό σε κάνει λεσβία; Τι σημαίνει να είσαι λεσβία; Τι σημαίνει για σένα πιο συγκεκριμένα να είσαι λεσβία;
Πώς έχεις φανταστεί τον εαυτό σου σε γενικότερο πλαίσιο, πώς θα ήθελες να είσαι ανεξαρτήτως επιλογής συντρόφου; Πώς θα ήθελες να εκφράζεσαι κοινωνικά;

love hurts

Δυστυχώς υπάρχουν πολλά στερεότυπα…

Δυστυχώς υπάρχουν πολλά στερεότυπα και πολλές παρερμηνείες σχετικά με τη ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Είναι έννοιες που φέρνουν σύγχυση και ψυχικά αδιέξοδα ειδικά στους νέους.

Είναι όμως βασικές ερωτήσεις που χρειάζεται να ψάξεις, θα σε βοηθήσουν να συλλογιστείς και να απενοχοποιηθείς από τέτοια κοινωνικά στερεότυπα, από τα ‘πρέπει’ και τα ‘ηθικά’ διλλήματα που συνήθως καθιστούν ενοχική την επιλογή του πώς θέλει κάποιος να είναι.

Καλό θα ήταν συμβουλευτείς κάποιον ειδικό σύμβουλο ψυχικής υγείας για θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Θα σε βοηθήσει αρκετά να αποσαφηνίσεις και να ορίσεις εσύ πως θα προσδιορίζεις τον εαυτό σου. Θα ακούσει κάθε προβληματισμό και μπέρδεμα που μπορεί να έχεις , θα βρείτε μαζί τον δρόμο και την κατεύθυνση.

Ανδριανάκη Γωγώ

Κοινωνική λειτουργός- ψυχοθεραπεύτρια MSc.
Ψυχοθεραπεύτρια σχεσιακής και αναλυτικής προσέγγισης .
Ειδίκευση σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας ( IARPP)
Ειδικευμένη σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού σε ΛΟΑΤ+ άτομα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6943072669- περιοχή Γαλάτσι.
Mail: [email protected] & [email protected]

 

 

 

Σχετικά άρθρα