Είμαι βουλιμική: Πώς η οικογένεια επηρεάζει την καθημερινή σου ζωή;

Εδώ και περίπου 8 μήνες, ήθελα να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό για ορισμένα προβλήματα που με απασχολούν και επηρεάζουν την καθημερινή μου ζωή.

Συγκεκριμένα η «ρίζα» των προβλημάτων είναι η οικογενειακή δυσλειτουργικότητα με την οποία είμαι αντιμέτωπη από τα εφηβικά μου χρόνια. Με έχει κάνει βουλιμική, τελευταία δίχως υπέρμετρη λήψη τροφής, απλώς παρασπονδίες.

Παράλληλα, αντιμετωπίζω διαταραχές στις διαπροσωπικές μου σχέσεις και στη συγκέντρωση μου γενικότερα. Έχω αρκετά συχνά αρνητικές σκέψεις, είμαι συμφιλιωμένη με την ιδέα της αυτοκτονίας και γενικά όταν προσπαθώ να είμαι χαρούμενη το περιβάλλον γύρω μου δεν βοηθάει πολύ για αυτό και δεν διαρκεί πολύ γενικότερα. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Σοφία Κουφοπούλου

Φαίνεται να έχετε σκεφτεί πολύ όσα σας απασχολούν και να έχετε επίγνωση όσων σας συμβαίνουν. Αυτό που θα βοηθούσε είναι μια σταθερή επαφή με ειδικό ψυχικής υγείας ώστε να ενδυναμώσετε τους δικούς σας λειτουργικούς τρόπους που θέλετε να έχετε στη ζωή σας.

Αυξάνοντας τη δική σας αυτοεκτίμηση και έχοντας μεγαλύτερη σταθερότητα στους δικούς σας τρόπους λειτουργίας, θα επηρεάζεστε λιγότερο από το περιβάλλον σας.

Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος – ψυχοδραματίστρια
6947834889
www.drasipsyhis.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Διατροφική νοημοσύνη: Η… απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία

Υπάρχει συναισθηματική διαταραχή που προσελκύει τις αρνητικές σκέψεις;

Σχετικά άρθρα