Χρυσές Σφαίρες 2020 – Οι νικητές: Σάρωσαν ο «Joker», o Κουέντιν Ταραντίνο και το ιστορικό δράμα του Σαμ Μέντες

Η ταινία «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Τραντίνο και το «1917», το ιστορικό δράμα του Σαμ Μέντες, είναι οι μεγάλοι νικητές της τελετής για τις Χρυσές Σφαίρες 2020, οι οποίες ανοίγουν παραδοσιακά την κούρσα για τα κινηματογραφικά βραβεία στις ΗΠΑ.

https://www.instagram.com/p/B696epWlo4f/

Απογοήτευση για το Netflix, το οποίο είχε συγκεντρώσει συνολικά 34 υποψηφιότητες για πρωτότυπες ταινίες και σειρές του, καθώς μόνο η Λόρα Ντερν κατάφερε να κερδίσει το βραβείο «Β’ Γυναικείου Ρόλου» σε δραματική ταινία για την «Ιστορία Γάμου», η οποία θεωρούνταν φαβορί με συνολικά έξι υποψηφιότητες.

https://www.instagram.com/p/B696j9RFSSf/

Ο Τάρον Έγκερτον «έφαγε» τον Λεονάρντο ντι Κάπριο

Ο Ταραντίνο κέρδισε το βραβείο για την Καλύτερη Ταινία στην κατηγορία «Κωμωδία/ Μιούζικαλ», αλλά και το βραβείο σεναρίου για το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» και ο Μπραντ Πιτ τιμήθηκε με το βραβείο «Β’ Ανδρικού Ρόλου» για την ίδια ταινία.

https://www.instagram.com/p/B6-BW4fFlYK/

Όμως ο Τάρον Έγκερτον κέρδισε το βραβείο «Α’ Ανδρικού Ρόλου σε κωμωδία» για την ταινία «Rocketman» στην οποία ενσαρκώνει τον Έλτον Τζον, νικώντας τον Λεονάρντο ντι Κάπριο που είχε προταθεί για το ίδιο βραβείο για την ταινία του Ταραντίνο.

https://www.instagram.com/p/B69wm4Nlh_A/

Η μεγάλη έκπληξη

Ο άλλος μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το «1917» του Σαμ Μέντες, ένα ιστορικό δράμα που εκτυλίσσεται στη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας και σκηνοθεσίας.

https://www.instagram.com/p/B69yvQBlmem/

«Είναι μεγάλη έκπληξη», σχολίασε ο Μέντες, ο οποίος δεν πίστευε ότι θα κερδίσει στην κατηγορία αυτή, στην οποία αντίπαλός του ήταν ο Μάρτιν Σκορτσέζε με τον «Ιρλανδό». «Θέλω απλώς να πω ότι δεν υπάρχει κανένας σκηνοθέτης σε αυτή την αίθουσα, ούτε στον κόσμο που δεν βρίσκεται στη σκιά του Μάρτιν Σκορτσέζε», προσέθεσε υπό το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

https://www.instagram.com/p/B69nnrmnIa6/

Πάντως, μια ακόμα έκπληξη ήταν ο Ρίκι Τζερβέις ο οποίος παρουσίασε για πέμπτη φορά την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, ξεκινώντας τη βραδιά με έναν μονόλογο που έγινε viral. «Οι περισσότεροι από εσάς περάσατε λιγότερο χρόνο στο σχολείο από την Γκρέτα Τούνμπεργκ. Οπότε, αν κερδίσετε, ελάτε εδώ, αποδεχθείτε το βραβείο σας ευχαριστείστε τον ατζέντη σας και τον θεό σας και άντε να γ********».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Christina O.»: Το πλωτό… παλάτι του Αριστοτέλη Ωνάση με σουίτες, βιβλιοθήκη και πισίνα

Έρρικα Μπρόγιερ: Ο Κώστας Βουτσάς έμαθε στον «αέρα» ότι πέθανε η πρώην σύζυγός του

Χοακίν Φίνιξ: Ο αντισυμβατικός σταρ του Χόλιγουντ και η περιπετειώδης ζωή του – Ο θάνατος του αδερφού του στο κλαμπ του Τζόνι Ντεπ, ο εθισμός στο αλκοόλ και η απόφαση να γίνει… ράπερ!

Μπραντ Πιτ: Ο ελκυστικός σταρ του Χόλιγουντ που έκανε σχέση με τις συμπρωταγωνίστριές του – Ο αλκοολισμός, το ηχηρό διαζύγιο και η… δεύτερη ευκαιρία

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Ο όμορφος ηθοποιός που… έδιωξαν από πλατό – Ο χωρισμός των γονιών του, η πολυτάραχη ερωτική ζωή του και οι σχέσεις με μοντέλα όπως η Ζιζέλ και η Ναόμι Κάμπελ

Σχετικά άρθρα