Μπραντ Πιτ: Ο ελκυστικός σταρ του Χόλιγουντ που έκανε σχέση με τις συμπρωταγωνίστριές του – Ο αλκοολισμός, το ηχηρό διαζύγιο και η… δεύτερη ευκαιρία

Το 2019 φαίνεται πως είναι η χρονιά του Μπραντ Πιτ αφού και οι δύο ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί, «Once Upon a Time in Hollywood» και «Ad Astra», έχουν δεχτεί πολύ καλές κριτικές.

Γεννημένος το 1963 στην Οκλαχόμα, ο Αμερικανός ηθοποιός έχει λάβει δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ και πέντε για Χρυσή Σφαίρα κερδίζοντας τη μια. Έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο ελκυστικούς άνδρες στον κόσμο. Και όχι άδικα.

https://www.instagram.com/p/B1W7s96Dsx6/

Από αθλητής, ηθοποιός

Στο λύκειο όπου φοιτούσε, ήταν μέλος των ομάδων γκολφ, τένις και κολύμβησης ενώ συμμετείχε και σε σχολικά μιούζικαλ. Μετά την αποφοίτησή του, πέρασε στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι το 1982 και σπούδασε δημοσιογραφία με επίκεντρο τη διαφήμιση.

Τότε ήταν που το καλλιτεχνικό του πνεύμα… νίκησε. Ως μέλος της αδελφότητας Σίγμα Χι, πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Λίγο πριν την αποφοίτηση, όλοι του οι φίλοι είχαν αποκατασταθεί επαγγελματικά αλλά ο ίδιος φαινόταν πως δεν ήταν έτοιμος.

Αγαπούσε τις ταινίες από μικρός

Αγαπούσε τις ταινίες και εφόσον δεν γυρίζονταν ταινίες στο Μιζούρι, αποφάσισε να πάει εκεί που θα έκανε τον στόχο του, πραγματικότητα. Δύο εβδομάδες πριν πάρει το πτυχίο του, ο Πιτ άφησε το πανεπιστήμιο και μετακόμισε στο Λος Άντζελες όπου παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και εργάστηκε σε διάφορες δουλειές.

Ξεκίνησε την καριέρα του κάνοντας γκεστ εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές. Έγινε γνωστός όταν έπαιξε τον άγνωστο ταξιδιώτη που αποπλανεί τη Τζίνα Ντέιβις στην ταινία «Θέλμα και Λουίζ» το 1991. Οι πρώτοι του πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε μεγάλες παραγωγές έγιναν στις ταινίες «Το Ποτάμι Κυλάει Ανάμεσά Μας» και «Συνέντευξη Με Έναν Βρυκόλακα».

https://www.instagram.com/p/B1Zg0Y-jviw/

Ο «κολλητός» του Τζορτζ Κλούνεϊ

Ταινίες όπως «Meet Joe Black», «Fight Club», «The Mexican», «Seven» και «Mr. & Mrs. Smith», συνδέθηκαν με το όνομά του και τον έκαναν να ξεχωρίσει. Αυτή όμως, που σίγουρα έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του είναι το «Ocean’s Eleven».

Είναι η πρώτη ταινία από την κινηματογραφική σειρά όπου συμπρωταγωνίστησε με τον εξίσου γοητευτικό ηθοποιό, Τζορτζ Κλούνεϊ. Η χημεία τους θεωρήθηκε από πολλούς ως το καλύτερο ανδρικό ντουέτο στην ιστορία του κινηματογράφου από την εποχή των Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Πολ Νιούμαν.

Ο Πιτ έχει δική του εταιρεία παραγωγής, την Plan B Entertainment, η οποία περιλαμβάνει και την παραγωγή των βραβευμένων με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, «Ο Πληροφοριοδότης» και «12 Χρόνια Σκλάβος».

Συνήθιζε να κάνει σχέσει με τις συμπρωταγωνίστριές του

Ιδιαίτερη ταινία είναι και το «Mr. & Mrs. Smith». Εκεί γνώρισε τη μετέπειτα σύντροφό του Αντζελίνα Τζολί. Να σημειωθεί πως και οι δύο πήραν πολλούς επαίνους για τη χημεία τους ενώ η ταινία απέφερε 478 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, κάνοντάς τη μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς.

Τις δεκαετίες του 1980 και 1990 ο Πιτ είχε σχέσεις με αρκετές από τις κατά καιρούς συμπρωταγωνίστριές του, συμπεριλαμβανομένων των Ρόμπιν Γκίβενς και Τζούλιετ Λιούις. Μάλιστα, αρραβωνιάστηκε τη συμπρωταγωνίστριά του στο «Seven» Γκουίνεθ Πάλτροου, με την οποία είχε σχέση από το 1994 μέχρι το 1997.

https://www.instagram.com/p/B0Wjpdqjhcj/

Ο γάμος με την Τζένιφερ Άνιστον

Το 1998 γνώρισε την Τζένιφερ Άνιστον και παντρεύτηκαν τον Ιούλιο 2000. Για χρόνια ο γάμος τους θεωρούνταν μια σπάνια χολιγουντιανή επιτυχία. Αλλά τον Ιανουάριο του 2005 ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να χωρίσουν μετά από 7 χρόνια γάμου.

Λίγο πριν το διαζύγιο του με την Άνιστον, η σχέση του με τη συμπρωταγωνίστριά του στο «Mr. & Mrs. Smith» έγινε θέμα στα media. Αν και ο Πιτ διέψευσε τις φήμες ότι απάτησε την Άνιστον, παραδέχτηκε ότι ερωτεύτηκε την Τζολί στο πλατό.

Έτσι, τον Ιανουάριο του 2006, αφού βγήκε το διαζύγιο με την Ελληνίδα ηθοποιό, η Τζολί επιβεβαίωσε τον δεσμό της με τον Πιτ και ότι ήταν έγκυος στο παιδί του. Το 2014 ο Πιτ και η Τζολί παντρεύτηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στη νότια Γαλλία.

https://www.instagram.com/p/Bz6DM6UD7jx/

Γιατί χώρισε με την Αντζελίνα Τζολί;

Δύο χρόνια αργότερα όμως, ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους. Ήταν μαζί για παραπάνω από 10 χρόνια και η απόφασή τους αυτή προκάλεσε «σεισμό» στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά τα οποία υποστήριζαν πως θα την παρηγορήσει η πρώην σύντροφός του, Τζένιφερ, αφού και εκείνη ήταν στα χωρίσματα εκείνη την περίοδο.

Πάντως, το διαζύγιο τον έφερε αντιμέτωπο με τα… σκοτάδια του. Και ο σκηνοθέτης του «Ad Astra» Τζέιμς Γκρέι τον πέτυχε πάνω σε αυτή την επώδυνη, μοναχική διαδικασία. «Όλοι κουβαλάμε πόνο. Τραύμα. Απώλεια. Ξοδεύουμε τις ζωές μας προσπαθώντας να κρύψουμε αυτά τα κομμάτια μας. Αλλά αυτά είναι εκεί. Μέσα σου. Και κάποια στιγμή θα ανοίξεις τα κουτάκια», έχει δηλώσει.

Το ποτό έγινε… φίλος του

Ο ίδιος ομολόγησε ότι, για χρόνια, το ποτό ήταν ο τρόπος του να… κοιμίζει τους δαίμονες. «Είχα ξεπεράσει κάθε όριο, οπότε έπρεπε να το κόψω μαχαίρι. Πέρασα 6 μήνες σε αποτοξίνωση και ακόμα πηγαίνω στα μίτινγκ των Ανώνυμων Αλκοολικών».

Η εμπειρία του με τους υπόλοιπους συντρόφους του σε αυτή τη διαδικασία ήταν για τον Πιτ βαθιά συγκινητική και καθοριστική. «Το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε άντρες που κάθονται σε έναν κύκλο και σου ανοίγονται τόσο βαθιά, τόσο ειλικρινά ήταν κάτι που δεν είχα ξαναζήσει στη ζωή μου. Ένιωσα ασφαλής».

«Ήταν ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο κανείς δεν σε έκρινε, για αυτό δεν έκρινες κι εσύ τον εαυτό σου. Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους βρήκα διέξοδο. Κάθαρση. Υπάρχει κάτι λυτρωτικό στο να βγάζεις και να αερίζεις τα χειρότερα κομμάτια του εαυτού σου. Έτσι βρίσκεις βάλσαμο και γιατρειά», κατέληξε.

Από τους πιο σέξι ηθοποιούς

Πάντως, το σεξαπίλ του Πιτ είναι αντιληπτό. Το περιοδικό «Empire», τον κατέταξε στους 25 πιο σέξι αστέρες στην ιστορία του κινηματογράφου, το 1995.

https://www.instagram.com/p/Byn1mlfjffR/

Το ίδιο έτος ο Πιτ κέρδισε το βραβείο του πιο Σέξι Ζωντανού Άνδρα, το οποίο κατέκτησε και πάλι το 2000. Εμφανίστηκε στην ετήσια Celebrity 100 λίστα του Forbes με τους 100 πιο ισχυρούς celebrities το 2006, το 2007 και το 2008, στο Νο 20, Νο 5, και Νο 10 αντίστοιχα.

https://www.instagram.com/p/BzlpPxMjq1m/

Το 2007, εισήχθη μεταξύ των Time 100, μια συλλογή από τις 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο, όπως επιλέγονται κάθε χρόνο. «Το αστέρι της δύναμης του είναι να κάνει τους ανθρώπους να τον κοιτούν, πράγμα που δεν πιάνουν οι κάμερες».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Ο όμορφος ηθοποιός που… έδιωξαν από πλατό – Ο χωρισμός των γονιών του, η πολυτάραχη ερωτική ζωή του και οι σχέσεις με μοντέλα όπως η Ζιζέλ και η Ναόμι Κάμπελ

Σκάρλετ Γιόχανσον: Η σέξι ηθοποιός του Χόλιγουντ που κατάφερε να ξεφύγει από τη φτώχεια και ντύνεται νυφούλα ξανά – Η λατρεία για την κόρη της και το… αίτημα για να συνεργαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ

Ηρώ Μπέζου: Γεννήθηκε για να γίνει ηθοποιός και νιώθει ευλογημένη που πληρώνεται για να κάνει αυτό που αγαπά

Aντζελίνα Τζολί: Χτυπούσε τον Μπραντ Πιτ και τα παιδιά της έπιναν και έπαιζαν με μαχαίρια- Το χρονικό του διαζυγίου

Ριάνα: Η ποπ σταρ που δούλευε στον δρόμο και πλέον «μιλά» σε όλες τις γυναίκες – Ο ξυλοδαρμός από τον σύντροφό της και η σχέση της με δισεκατομμυριούχο Άραβα

Σχετικά άρθρα