Σεξ για πρώτη φορά: Τα 4 λάθη που συμβαίνουν σε όλα τα ζευγάρια

Ο σύντροφός μου και εγώ είμαστε και οι δύο 18. Είναι η πρώτη σχέση και του ενός και του άλλου και έτσι αποτελούμε και τον πρώτο σεξουαλικό σύντροφο ο ένας του άλλου.

Αυτό νόμιζα στην αρχή ότι θα με κομπλάρει απίστευτα, γιατί φανταζόμουν την πρώτη μου σχέση ότι θα είναι με κάποιον ο οποίος θα έχει μια κάποια εμπειρία και θα μπορεί να με «καθοδηγήσει». Αυτό δεν συνέβη βέβαια αλλά πλέον δε με απασχολεί καν.

Έχουμε προσπαθήσει πολλές φορές

Ανακαλύπτουμε σιγά σιγά μαζί «νέα πράγματα», οπότε αυτό είναι πολύ ωραίο και πολύ θετικό όταν αντικρίζεις κάθε μέρα βελτίωση σε κάποιους τομείς και όταν από εκεί που για παράδειγμα ένα φιλί ήταν κάτι το άβολο και ίσως λίγο αηδιαστικό, τώρα να αποτελεί μια… έκρηξη. Και φτάνουμε στο κομμάτι του σεξ γιατί εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν κάπως.

Έχουμε προσπαθήσει ουκ ολίγες φορές αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Τις πρώτες φορές ήταν αρκετά άβολο γιατί και οι δύο είχαμε στο μυαλό μας ότι θα συμβεί και όσο και θερμοί να ήμαστε πριν ο ένας με τον άλλο, το σώμα κανενός από τους δύο δεν υπάκουε.

Δεν θέλαμε να απογοητευτούμε ξανά

Αυτό το ξεπεράσαμε με τη συζήτηση και θεωρήσαμε ότι θα μας βγει από μόνο του. Βέβαια στις μετέπειτα επαφές μας και ενώ ήμαστε και οι δύο διεγερμένοι, δεν το προσπαθούσαμε καν γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού μας δεν θέλαμε να απογοητευτούμε όπως τις πρώτες φορές.

zeygari fili agapi erotas

Ο κόλπος ήταν στενός

Υπήρξαν φορές που ενώ όλα ήταν ιδανικά και επιχειρήσαμε τη διείσδυση και επειδή ο σύντροφός μου είναι τόσο καλός και τρυφερός που δεν θέλει να με πονέσει (πράγμα που του έχω ξεκαθαρίσει ότι είναι φυσιολογικό), δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί γιατί ο κόλπος μου ήταν πολύ στενός. Μα είναι λογικό γιατί είναι η πρώτη μου φορά.

Ολοκλήρωσε πάρα πολύ γρήγορα…

Δεν έγινε τότε λοιπόν… Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε (γιατί ξέχασα να αναφέρω ότι έχουμε και σχέση από απόσταση), ήταν με όρεξη αλλά και σίγουρος ότι αυτή τη φορά θα συμβεί. Πράγμα που λογικά τον άγχωσε και δεν μπορούσε να έρθει σε στύση.

Όταν ήρθε κάποια στιγμή, ολοκλήρωσε πάρα πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μην προλάβουμε να κάνουμε τίποτα. Και φυσικά στεναχωρήθηκε πάρα πολύ. Τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε και να βοηθήσω τον σύντροφό μου να ξεπεράσει το άγχος του και να μας οδηγήσω πρακτικά εκεί που θέλουμε και οι δύο;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Λουκία Αποστολίδη

Θέλω να σε ευχαριστήσω για το λεπτομερές μήνυμά σου. Φαίνεται ότι πραγματικά είστε δύο νέοι που ο ένας νοιάζεται να υποστηρίξει τον άλλο και να μοιραστεί τα συναισθήματά του, όπως και τις δυσκολίες του. Διαβάζοντας  το κείμενό σου, άρχισα να αναρωτιέμαι ποιες είναι οι προσδοκίες σας τελικά από τη σεξουαλική πράξη.

Μήπως είναι ήδη πολλές για δύο ανθρώπους που πάνε να ανακαλύψουν κάτι νέο μαζί; Όλα τα παραπάνω που περιγράφεις είναι αναμενόμενα να συμβαίνουν στην περίοδο αυτή της ανακάλυψης αλλά και δοκιμής, είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζετε και οι δύο.

Αφεθείτε στην εμπειρία αυτή

Έχω την ανάγκη επίσης να σχολιάσω πως φαίνεται να είσαι και εσύ αγχωμένη με το σώμα σου και με το να αφεθείς πραγματικά στην εμπειρία. Οπότε θα ήταν όμορφο για εσένα να εστιάσεις στο δικό σου και όχι μόνο στο αγόρι σου γιατί αυτό μπορεί να του προκαλεί και να σας προκαλεί διπλό άγχος.

Ακόμα, επειδή βλέπω να έχεις την ανάγκη να αναλάβεις, για να σας βγει σε καλό η προσπάθεια προτείνω να μοιράσετε εναλλάξ το ποιος θα αναλαμβάνει. Δηλαδή δείτε το σαν παιχνίδι, τη μια φορά θα είσαι εσύ αυτή που θα κάνεις μια προσπάθεια ή θα έχεις ιδέες και θα τις χρησιμοποιείς στην πράξη, την άλλη το αγόρι σου.

Κάντε όμως μια χάρη στον εαυτό σας, μην έχετε προσδοκίες, μην περιμένετε στην γωνία για το τι θα πάει λάθος και απλά αφεθείτε στην εμπειρία αυτή.

Λουκία Αποστολίδη
Ψυχολόγος
Msc Ψυχολόγος της Υγείας
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Δραματοθεραπεύτρια
[email protected],
www.psychotherapycenter.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σεξ και γάμος: Είναι καλό να κυκλοφορούμε στο σπίτι γυμνοί;

Η εμπειρία της πρώτης σεξουαλικής επαφής: Όταν το ζευγάρι ολοκληρώνει

Έκανα σεξ πρώτη φορά. Πώς θα καταλάβω αν έσπασε ο παρθενικός υμένας;

Σεξ για πρώτη φορά και χωρίς προφύλαξη: Όλα όσα θα σε ανησυχήσουν

Σχετικά άρθρα