Εάν φέτος δεν πήγες διακοπές, μάθε πως θα νιώσεις καλύτερα!

[lwptoc numeration=”none”]

Πως θα ξεκουραστώ αφού δεν πήγα διακοπές;

Ένα ερώτημα που βασανίζει τους περισσότερους Έλληνες είναι πως θα ξεκουραστούν, εφόσον δεν πήγαν διακοπές. Θες η οικονομική κρίση; Θες η πανδημία; Πάντως πολλοί είναι εκείνοι που δεν πήγαν πουθενά φέτος. Άλλα το ερώτημα παραμένει ένα: Πως θα ξεκουραστούμε που έρχεται δύσκολος χειμώνας;

Καθάρισε το μυαλό σου

Ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί κάποιος, ειδικά άμα δεν έχει πάει διακοπές, είναι να αδειάσει το μυαλό του. Καθαρίζοντας την σκέψη μας, αδειάζουμε τον εγκέφαλο μας από όλες τις άχρηστες και δυσάρεστες πληροφορίες, που συλλέξαμε μέσα στην χρονιά. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αντιληφθούμε τι έχει σημασία στην ζωή μας και τι όχι, καθώς και να ορίσουμε τα θέλω μας.

Θέσε στόχους για τη νέα χρονιά

Τώρα είναι η ευκαιρία σου, να θέσεις τους στόχους σου για τον χειμώνα. Σκέψου τι θα ήθελες να πετύχεις την νέα χρονιά; Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σου στόχοι και ποιοι οι ερωτικοί; Οραματίσου ακριβώς τι είναι αυτό που θες να πετύχεις και τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις μέχρι την επίτευξη του. Βάζοντας τον εαυτό σου σε αυτή την διαδικασία, κάνεις ξεκάθαρο στον εγκέφαλο σου, ποιες θα είναι οι επιτυχίες σου για φέτος, τι πρέπει να αφήσεις πίσω σου και τι πρέπει να ανακαλύψεις, για να τις πετύχεις. Ακόμα με αυτόν τον τρόπο αποκτάς αυτοπεποίθηση, διότι σιγά σιγά θα πετυχαίνεις έναν, έναν τους στόχους σου. Τέλος οι στόχοι και ο σκοπός στον άνθρωπο, είναι αυτό που προκαλεί την εξέλιξη.

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου

Μπορεί φέτος να μην πήγες διακοπές, ωστόσο ένα δώρο για επιβράβευση είναι κάτι που όλοι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε για να νιώσουμε καλύτερα. Μην νιώσεις ενοχές για τα λεφτά, ούτε για τον χρόνο που θα σπαταλήσεις. Ούτως η άλλως δεν πήγες διακοπές φέτος, άρα χρειάζεται να ξεφύγεις λίγο. Μια πολύ καλή ιδέα, είναι να κλείσεις μια θεραπεία μασάζ και περιποίησης με σκοπό να αποκτήσεις την χαλάρωση που τόσο πολύ έχεις ανάγκη. Ακόμα θα μπορούσες να αφιερώσεις μια μέρα μόνο για ψώνια. Επίσης θα μπορούσες να περάσεις μια μέρα χαλαρώνοντας με τα παιδιά και τον άντρα σου. Οι συμβουλές μπορεί να είναι πολλές. Βρες τι είναι αυτό που θα σε χαλαρώσει, εσύ ξέρεις τον εαυτό σου καλύτερα από τον καθένα.

Και να θυμάσαι δεν είσαι μόνη/ος!

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ο χρήσιμος οδηγός για όσους δεν κάνουν διακοπές το καλοκαίρι!

 

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα