Πίτσα Μαργαρίτα στο τηγάνι (Μόνο με ένα σκεύος)

Υλικά

  • 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνια ή 350 ml ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για τη ζύμη (λίγο ακόμα για πασμπάλισμα)
  • 2¼ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  •  250 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα (κομμένο σε φέτες)
  •  400 γρ. Ντοματίνια (ή πουρέ ντομάτας)
  • Μισό μάτσο φρέσκο ​​βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 3 σκελίδες σκόρδο

Παρασκευή

Βήμα 1 Σε ένα ισχυρό μίξερ, προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και χτυπήστε ελαφρά με ένα σύρμα για να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Βήμα 2 Σε ένα μπολ ή σε μια κανάτα μέτρησης, προσθέστε το ζεστό νερό και τη μαγιά, ανακατέψτε καλά και αφήστε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Βήμα 3 Ρίχνουμε τη μαγιά στο μπολ του μίξερ και προσθέστε ελαιόλαδο. Βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία και χτυπάμε για 10 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα ή σε ρύθμιση ζυμώματος. Εάν δεν έχετε ηλεκτρικό μίξερ, ζυμώστε με το χέρι.

Βήμα 4 Αφαιρέστε το μπολ από το μίξερ, καλύψτε το πάνω μέρος με ένα καπάκι, μεμβράνη ή πετσέτα και αφήστε το να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό σημείο για 60 έως 90 λεπτά.

Βήμα 5 Η ζύμη θα πρέπει τουλάχιστον να διπλασιαστεί, ακόμη και να τριπλασιαστεί σε μέγεθος. Στη συνέχει τοποθετήστε τη σε έναν πάγκο με πασπαλισμένο αλεύρι, κόψτε την σε 3 ίσα μέρη, πλαστέ το καθένα ξεχωριστά να γίνει μπάλα και καλύψτε τα με μια πετσέτα να ξεκουραστούν για 1-2 ώρες

Βήμα 6 Εναλλακτικά, λαδώστε μερικά μπολ και τοποθετήστε στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη όλη τη νύχτα. Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο έως και 48 ώρες. Αυξάνονται αργά στο κρύο.

Βήμα 7 Εάν χρησιμοποιείτε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρέστε 30 λεπτά πριν τη χρήση, ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 8 Προθερμάνετε το φούρνο σας στη μέγιστη θερμοκρασία.

Βήμα 9 Σκουπίστε τον πάγκο ή το ταμπλό σας με αλεύρι και ανοίξτε τη ζύμη σας, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας. Εάν αυτό το βήμα είναι πολύ δύσκολο, χρησιμοποιήστε έναν πλάστη και υπολογίστε να ταιριάζει στο μέγεθος του τηγανιού σας.

Βήμα 10 Τοποθετήστε το τηγάνι σας στον φούρνο και αφήστε το να ζεσταθεί για 10 λεπτά.

Βήμα 11 Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο και τοποθετήστε ζύμη της πίτσας.

Βήμα 12 Στη βάση της πίτσας, προσθέστε το σκόρδο, τη ρίγανη, τα ντοματίνια, το αλάτι, την μοτσαρέλα, τα φύλλα βασιλικού, το λάδι και τοποθετήστε το στον φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 13 Αφαιρέστε από το φούρνο, προσθέστε μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού στην κορυφή και απολαύστε!

Δείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ:

Σχετικά άρθρα