Φιλέτο σολομού με κρούστα από βότανα και σως βουτύρου με λιγότερες από 400 θερμίδες!

Η διατροφή μας είναι το Α και το Ω για την διατήρηση της καλής μας υγείας. Είναι πολύ σημαντικό να τρώμε υγιεινά, να γυμναζόμαστε, να κοιμόμαστε καλά και να κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας φαγητά με την ίδια άνεση.

Ισορροπημένη διατροφή δεν σημαίνει να τρώμε μόνο νερόβραστα και άνοστα φαγητά. Το αντίθετο, μπορούμε να απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές τα αγαπημένα μας πιάτα, μαγειρεμένα με αγνά υλικά. Έτσι και αλλιώς ό, τι και αν φάμε χριεάζεται μέτρο, οπότε…Εμείς σας παρουσιάζουμε μία λαχταριστή επιλογή που θα ξετρελάνει και τους μικρούς μας φίλους, ειδικά αν τους αφήσετε να είναι μέρος της διαδικασίας και να μαγειρέψουν μαζί σας!

Σήμερα θα φτιάξουμε φιλέτο σολωμού, με βότανα και μια υπέροχη σως από κάπαρη και βούτυρο. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν θα χρειαστείτε πάνω από 45 λεπτά. Ενα νοστιμότατο πιάτο, ένα πλήρες γεύμα, με λιγότερες από 400 θερμίδες ανά μερίδα.

Βάλτε την μαγειρική σας ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 2 μεγάλα κομμάτια σολομού ( χωρίς το δέρμα και τα κόκκαλα )
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιές
  • 1 ολόκληρο λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 ° C.

Βήμα 2 Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μπλέντερ), προσθέστε τις φρυγανιές, το πλυμένο και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τα φύλλα μαϊντανού, τη μουστάρδα, 55 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο (το ήμισυ της ποσότητας), αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα ενός ολόκληρου λεμονιού. Χτυπήστε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 3 Καρυκεύστε το ψάρι με αλάτι και στις δύο πλευρές, κόψτε τυχόν κομμάτια λίπους στα άκρα.

Βήμα 4 Σε ένα τηγάνι με υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα κομμάτια σολομού, με το δέρμα προς τα πάνω. Γυρίστε από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Να είστε πολύ γρήγοροι, δεν θέλετε να μαγειρέψετε τα ψάρια, απλά μια γρήγορη καύση. Τα υπόλοιπα θα γίνουν στον φούρνο.

Βήμα 5 Αφήστε τα ψάρια στο τηγάνι και απλώστε από πάνω τους το μείγμα βοτάνων. Χαράξτε προσεκτικά με ένα πιρούνι.

Βήμα 6 Μειώστε το φούρνο στους 200 ° C και τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο. Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά.

Βήμα 7 Μόλις μαγειρευτεί, αφαιρέστε από το φούρνο και τοποθετήστε το τηγάνι στη κουζίνα Μεταφέρετε τα ψάρια σε ζεστά πιάτα.

Βήμα 8 Ζεσταίνετε ξανά το ίδιο ταψί σε υψηλή φωτιά, (αν υπάρχει πολύ λάδι, αλλάξτε το) και στη συνέχεια προσθέστε τη κάπαρη, τηγανίστε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού. Γυρίστε τη φωτιά σε πολύ χαμηλή, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο (μη λιωμένο) στο τηγάνι και ανακινήστε το τηγάνι έτσι ώστε η σάλτσα να δέσει με το πλέον λιωμένο βούτυρο.

Βήμα 9 Ρίχνουμε τη σάλτσα στο πλάι του ψαριού και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ:

Δείτε σχετικά άρθρα:

Κοτόπουλο με βότανα και Μιλανέζικη σάλτσα!!!

Σχετικά άρθρα