Κέικ πατάτας στον φούρνο

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 αυγά (κρόκοι)
  • 1 ½ φλιτζάνι φέτες ζαμπόν
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (φρέσκο ​​ή αλεσμένο)
  • Αλατοπίπερο
  • Ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζάνι φρυγανιά

Παρασκευή

Βήμα 1 Ξεφλουδίστε τις πατάτες, ξεπλύνετε τις και μετά κόψτε τις σε κυβάκια. Τοποθετήστε τις σε μια βαθιά κατσαρόλα καλυμμένη με νερό και σιγοβράστε για περίπου 25 – 30 λεπτά.

Βήμα 2 Στραγγίξτε τις πατάτες χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι και αφήστε το να στραγγίσει καλά.

Βήμα 3 Χρησιμοποιώντας ένα ricer ή ένα masher, κάντε πουρέ τις πατάτες σε ένα μπολ ανάμειξης.

Βήμα 4 Λιώστε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων και ρίξτε το στον πουρέ πατάτας. Προσθέστε, τις φέτες ζαμπόν, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και τους κρόκους αυγού και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5 Τοποθετήστε σε ένα ταψί, λαδόκολλα και λαδώστε με ένα πινέλο το εσωτερικό των τσέρκι. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, γεμίστε τα τσέρκι με την γέμιση και αφαιρέστε όταν είστε ικανοποιημένοι με τη γέμιση.

Βήμα 6 Πασπαλίστε 2 φορές με φρυγανία και ρίξτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Βήμα 7 Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 220 ° C.

Δείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κροκέτες πατάτας με τυρί!!!

 

Σχετικά άρθρα