Πέννες σε μια σάλτσα ντομάτας από σαλάμι, λιαστές ντομάτες και ελιές. (Σε 15 λεπτά)

Υλικά

  • 200 γρ. πέννες
  • 10 λεπτές φέτες σαλάμι
  • ½ κουταλάκι τσίλι νιφάδες
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 8 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
  • 8 Μαύρες ελιές (κομμένες σε φέτες κατά το ήμισυ κατά μήκος)
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • Μια χούφτα φύλλα μαϊντανού

Παρασκευή

Βήμα 1 Τοποθετούμε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι μόλις βράσει.

Βήμα 2 Τρίβουμε τη παρμεζάνα και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3 Κόβουμε το μαϊντανό (χοντροκομμένο) και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4 Προσθέτουμε τα φρέσκα ζυμαρικά στο βραστό νερό.

Βήμα 5 Ενώ μαγειρεύονται τα ζυμαρικά, τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τις λεπτές λωρίδες σαλαμιού και μαγειρέψτε σε ξηρό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 6 Θα πρέπει να υπάρχει αρκετό λίπος στο ίδιο τηγάνι, διαφορετικά προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. Επιστρέψτε σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι. Αφήστε να τσιγαριστούν και μόλις αρχίζουν να παίρνουν χρώμα, σβήστε με λευκό κρασί. Στη συνέχεια προσθέστε τον τοματοπολτό, τις ελιές και τη λιαστή ντομάτα.

Βήμα 7 Τα ζυμαρικά θα πρέπει να μαγειρεύονται σε 10-11 λεπτά (ακολουθήστε τους χρόνους μαγειρέματος στο πακέτο και μαγειρεύετε λιγότερο από 1 λεπτό), Θα πρέπει να μαγειρεύονται al dente ή λίγο λιγότερο. Στραγγίστε τα ζυμαρικά κατευθείαν από το νερό και τοποθετήστε απευθείας στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. (είναι ωραίο εάν πέσει λίγο νερό ζυμαρικών στο τηγάνι). Προσθέστε το τραγανό σαλάμι, ανακατέψτε καλά στη σάλτσα και απλώστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Γυρίστε τη θερμότητα σε πολύ χαμηλή.

Βήμα 8 Καλύψτε την επιφάνεια των ζυμαρικών στο τηγάνι με όλο το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε έντονα, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα για ένα έως δύο λεπτά. Η σάλτσα θα γίνει μεταξένια απαλή καθώς την ανακατεύετε. Προσθέστε επιπλέον νερό ζυμαρικών σε μικρές δόσεις όταν χρειάζεται, συνήθως περίπου 2 φλιτζάνια. Το υγρό θα απορροφηθεί και θα γαλακτωματοποιηθεί σε μια κρεμώδη σύσταση. Γεύση για καρυκεύματα, εάν το νερό των ζυμαρικών ήταν καλά αλατισμένο, πιθανότατα δεν θα το χρειαστείτε καθώς το τυρί, οι ελιές και το νερό ζυμαρικών περιέχουν άφθονο αλάτι.  

Βήμα 9 Σερβίρετε σε ζεστά πιάτα, προσθέστε σταγόνες ελαιόλαδο, λίγο ακόμα τυρί και γαρνίρετε με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω από το πιάτο. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!

Δείτε όλη την συνταγή στο άρθρο που ακολουθεί

Δείτε σχετικά άρθρα:

Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες, πορτσίνι και πέννες

 

Σχετικά άρθρα