Ο αρραβωνιαστικός μου με απεχθάνεται. Η μητέρα μου έχει καρκίνο και εκείνος στέλνει μηνύματα σε άλλες. Τι να κάνω;

Είμαστε 3 χρόνια μαζί και 2 αρραβωνιασμένοι. Εξαρχής νιώσαμε το ”κλικ” και περνουσαμε μαγικα. στους 7 μήνες μου έκανε πρόταση γάμου και δέχτηκα. Στους 10 μήνες ανακάλυψα ότι έστελνε μηνύματα σε κοπέλες να βγουν για καφέ ή συζητούσαν. δεν ξέρω αν βγήκε. Τον συγχώρεσα και κάναμε αγώνα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου. και ξεκίνησαν οι καυγάδες, γιατί δεν μπορούσα να τον πιστέψω αμέσως. μια δυο φορές είπε ότι νιώθει αστυνόμευση.ετοιμάζαμε παράλληλα τον γάμο ώσπου ήρθε η 1η καραντίνα. εκεί και λίγο πριν είχε αρχίσει να αλλάζει, να αρπάζεται με το παραμικρό που έλεγα.  στην καραντίνα βρεθήκαμε 4-5 φορές, τα βρίσκαμε, τα λέγαμε και περίμενα να τα κανουμε και πράξη. μάταια και ξαναμαλώναμε. περάσαμε ένα όμορφο καλοκαίρι που δεθήκαμε. νόμιζα μιλούσαμε και τελείωνε το θέμα. εκείνος όμως κρατούσε μέσα του πολλά. τα Χριστούγεννα μπήκε εκτάκτως η μητέρα μου στο νοσοκομείο, μαζί κι εγω, ως συνοδός.το πόσο μου στάθηκε δεν λέγεται!!!δύο μέρες μετά του φώναξα στο τηλέφωνο γιατί με είχε νευριάσει και έκτοτε εξαφανίστηκε….του στέλνω μηνύματα, δεν τα διαβάζει. του εξηγώ του ζητώ συγνώμη, αλλά τίποτα. είδα τα λάθη μου όλο το διάστημα αυτό και του τα έγραψα και έφτασε να μου πει δεν τραβάει άλλο. η μητέρα μου διαγνώστηκε με καρκίνο και είμαι μόνη. του το είπα. όχι για να νιώσει οίκτο αλλά για να θυμηθεί πως κάποτε με αγαπούσε. χάθηκε ακόμα πιο πολύ. εμμένει σε κάποιες θέσεις του και κατηγορίες για μένα (αχάριστη θέλω να περνάει το δικό μου ξεσπάω πάνω του ό,τι τυχόν φασαρία γίνεται στο σπίτι κ.ά) μόνο που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ βάση και δεν το λέω για να με δικαιολογήσω. Τι να κάνω;;νιώθω απελπισμένη αδικημένη προδομένη μόνη. το πέπλο προστασίας και αγάπης του μου το πήρε πίσω. με έδειξε τι θα πει να σε αγαπά και να σε νοιάζεται κάποιος (1η μου σχέση) και με παράτησε έτσι…..και στέλνει μηνύματα και μιλάει με άλλες κοπέλες, το ξέρω. Είναι έτοιμος να δώσει σε άλλη όλα όσα τόσο απλόχερα έδινε σε εμένα και ειλικρινά δεν μπορώ να σηκώσω αυτό το φορτίο άλλο. και αντί να καταλάβει τι πέρασα και τι περνάω, με απεχθάνεται. πως γίνεται αυτό;;;;αντί να προσπαθήσουμε;;;την στιγμή που του έδωσα στο παρελθόν  εγώ ευκαιρίες και ουσιαστικά τίποτα δεν θα είχε γίνει αν δεν έστελνε τα μηνύματα εκείνα το πρώτο διάστημα (κάτι που έκανε ξανά στην 1η καραντίνα, αλλά σε παλαιές ”γνωστές” του τότε και πάλι τον συγχώρεσα)….αυτό σε συνδυασμό με την αδικία για τις  μομφές που μου προσάπτει με πνίγουν και με αποτελειώνουν οι αναμνήσεις που με σφυροκοπούν και η σκέψη του να είναι με άλλη και να κάνει πράξη τα όνειρα μας…..σας ευχαριστώ.

Στο ερώτημα σας απάντησε η Ασημίνα Κουλουκούρη, Κλινική Ψυχολόγος

Αγαπητή φίλη γειά σας,
Κατανοώ ότι σαν πρώτη σχέση και μάλιστα σοβαρή έχετε σημαδευτεί πολύ έντονα από όσα συνέβησαν και νιώθετε παρατημένη. Περνάτε και πολύ δύσκολα λόγω της μητέρας σας και λόγω του πένθους της σχέσης, όπως τα λέτε είναι σαν να μην υπάρχει και πατρική φιγούρα παρούσα. Δυστυχώς όμως στις σχέσεις ότι κάνει ο ένας δεν το κάνει και ο άλλος πάντα ούτε στα θέματα πίστης ούτε συμπαράστασης.
Έχετε επενδύσει πολύ είναι κατανοητό αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο κενό σε σχέση με την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση σας που διαφαίνεται και μια δυσκολία να υπάρχετε μόνη αυτόνομα χωρίς να νιώθετε εγκατάλειψη. Ξέρω ποσό δύσκολα περνάτε και θα ήταν καλό ανθρώπινα να συμπαρασταθεί αλλά φαίνεται ότι δεν μπορεί ή θέλει.
Οι αξίες σας διαφέρουν και μάλλον διέφεραν εξ αρχής. Οι αξίες και όχι η αγάπη μόνο ή το πάθος καθορίζουν το πως θα εξελιχθεί ένα ζευγάρι αυτές κάνουν και μαλώνει κανείς με κάποιον όταν δεν είναι κοινές. Η ικανότητα να προσπαθουν μαζί δυο σύντροφοι, χρειάζεται να γίνεται σε μια κοινή βάση που εδώ δεν υπάρχει υπάρχουν σημάδια εξ αρχής. νομίζω καλύτερα είναι να σταματήσετε να ασχολείστε με το τι θα γίνονταν και τι θα κάνει με άλλες και να δείτε τι θα κάνετε εσείς από δω και πέρα ώστε να αισθάνεστε προστατευμένη και ασφαλής και αυτόνομη και από μια θέση μη εξάρτησης να μπείτε σε μια νέα σχέση, στην οποια θα έχετε ελέγξει ώριμα τις ηθικές αξίες και τις αξίες ζωης του συντρόφου σας πριν επενδύσετε συναισθηματικά. Η ψυχοθεραπεία θα ήταν ενδεδειγμένη στην περίπτωση σας, χρειάζεστε ψυχική ενδυνάμωση.
Ασημίνα Κουλουκούρη
Κλινική Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια
Υou Tube:
Τηλ Επικοινωνίας:
2310 412745 Γραφείο 

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Είμαι με τον σύντροφο μου 2 χρόνια, ωστόσο δεν είναι ερωτευμένος μαζί μου, αλλά θέλει να το προσπαθήσει γιατί λέει το αξίζω και έχει κάνει σχέδια για το μέλλον μας. Τι να κάνω;

 

Σχετικά άρθρα