Μεσογειακό στιφάδο λαχανικών (Μόνο 100 θερμίδες)

Υλικά

  • 3-4 πατάτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 μελιτζάνες
  • 3-4 ντομάτες
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρά κολοκυθάκια
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​ιταλικό μαϊντανό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Κόψτε όλα τα λαχανικά εκτός του κολοκυθιού σε κύβους. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πατάτες. Μαγειρέψτε απαλά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Βήμα 2 Σβήστε με λευκό κρασί ή νερό, στη συνέχεια χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ξύστε το κάτω μέρος έτσι ώστε όλα τα καφέ κομμάτια να αναμιχθούν στο υγρό. Προσθέστε τη δάφνη και το σκόρδο. Αφήστε το να ψηθεί για 15 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσθέστε λίγο νερό εάν απαιτείται, ώστε να μην καεί στο κάτω μέρος.

Βήμα 3 Ενώ οι πατάτες αρχίζουν να μαγειρεύονται, κόψτε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές φέτες. Κρατήστε όλα τα λαχανικά στην άκρη.

Βήμα 4 Αφού τελειώσουν τα 15 λεπτά, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα, ανακατέψτε λίγο ώστε να μην πιάσει στο κάτω μέρος. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε καλά και καλύψτε με το καπάκι. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά. Συνήθως τα λαχανικά βγάζουν αρκετά υγρά, ωστόσο προσθέστε λίγο περισσότερο νερό εάν είναι απαραίτητο.

Βήμα 5 Κόψτε το μαϊντανό και προσθέστε στο μείγμα λίγο πριν το σερβίρετε. Το στιφάδο μαγειρεύεται μόλις οι πατάτες είναι αρκετά μαλακές. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Σπιτικό Ρατατούι (Μόνο 110 Θερμίδες)

Μανιτάρια στιφάδο

 

Σχετικά άρθρα