Summer Body: 4 διατροφικά tips και 3 αποτελεσματικές ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά σε 20 ημέρες

Το κοιλιακό λίπος μπορεί σίγουρα να γίνει αρκετά ενοχλητικό. Παρόλα αυτά, αν βρίσκεται σε υπερβολικό βαθμό, τότε μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2. Για αυτό κι εμείς θα σας αποκαλύψουμε τα 5 κορυφαία διατροφικά tips και τις κατάλληλες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε την κοιλιά των ονείρων σας σε, μόλις, 20 ημέρες.

Trans λιπαρά…μακριά

Τα τρανς λιπαρά, βρίσκονται στη μαργαρίνη, στα τηγανητά και άκρως ανθυγιεινά τρόφιμα, ενώ πολλές φορές προστίθενται και στα συσκευασμένα. Αυτά έχουν συνδεθεί άμεσα με σωματικές φλεγμονές, καρδιακές παθήσεις και αύξηση του κοιλιακού λίπους βάσει επιστημονικών μελετών. Για να αποκτήσετε, λοιπόν, την κοιλιά των ονείρων σας δώστε έμφαση στις ετικέτες των προϊόντων που καταναλώνετε.

Αλκοόλ με μέτρο

Το αλκοόλ μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία, ωστόσο πρέπει να καταναλώνεται σε μικρές κι όχι υπερβολικά μεγάλες ποσότητες. Πρόσφατες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, για αυτόν τον λόγο προσπαθήστε να το ελαττώσετε όσο περισσότερο γίνεται.

Διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τη διαχείριση του βάρους. Η υψηλή πρόσληψη της αυξάνει την απελευθέρωση μιας ορμόνης, η οποία μειώνει την όρεξη και προάγει την πληρότητα. Παράλληλα, αυξάνει τον μεταβολικό σας ρυθμό και σας βοηθά να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα κατά την απώλεια των περιττών κιλών. Μπορείτε να τη βρείτε στα όσπρια, στο κρέας, στα αυγά, στο ψάρι και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αποφύγετε τα ζαχαρούχα τρόφιμα και ποτά

Πρόσφατες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η ζάχαρη αυξάνει το λίπος στο ήπαρ και στην κοιλιακή περιοχή. Αποφύγετε, λοιπόν, τις τροφές και τα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αυτήν, όπως τα μπισκότα, τα κουλουράκια, τις σοκολάτες, τα γλυκά ζαχαροπλαστείου, τους χυμούς, αλλά και τα αλκοολούχα σκευάσματα.

Ποιες είναι οι ασκήσεις που πρέπει να ακολουθήσετε;

Σανίδα

Στηριχθείτε στις παλάμες ή στους αγκώνες σας και προσπαθήστε να κρατήσετε ίσιο το σώμα σας στον αέρα. Προσέξτε! Πρέπει να βρίσκεστε σε μια ευθεία γραμμή, σφίγγοντας όσο περισσότερο μπορείτε τους κοιλιακούς σας για να παρατηρήσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα τα μέγιστα αποτελέσματα.

Mountain climbers

Στηριχθείτε στις παλάμες σας και φέρτε το γόνατο σας κοντά στον αγκώνα σας. Επαναλάβετε όσες περισσότερες φορές μπορείτε στην κάθε πλευρά και δοκιμάστε να αυξήσετε την ένταση.

Ποδήλατο

Ξαπλώστε στο ματ σας και σηκώστε τα γόνατα σας, ώστε να δημιουργηθεί μια γωνία 90 μοιρών. Έπειτα, προσπαθήστε να ακουμπήσετε με τον αγκώνα σας το αντίθετο γόνατο, χαμηλώνοντας το άλλο όσο περισσότερο γίνεται. Επαναλάβετε για 45 δευτερόλεπτα. 

Τέλος, η απόκτηση επίπεδης κοιλιάς είναι “παιχνιδάκι” για εσάς. Ακολουθήστε τις παραπάνω διατροφικές συμβουλές, αλλά και τις ασκήσεις που σας προτείνουμε και παρατηρήστε θεαματικά αποτελέσματα στη ζυγαριά και το σώμα σας.

Are you ready for the beach?

https://www.healthline.com/nutrition/20-tips-to-lose-belly-fat#11.-Avoid-sugar-sweetened-beverages

https://www.healthline.com/nutrition/6-proven-ways-to-lose-belly-fat#TOC_TITLE_HDR_3

https://www.webmd.com/fitness-exercise/top-exercises-belly-fat#1

https://www.realbuzz.com/articles-interests/fitness/article/7-exercises-for-a-flat-stomach/

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα