Σας προτείνουμε 3 πεντανόστιμες συνταγές με κολοκύθα και ελάχιστες θερμίδες που αξίζει να δοκιμάσετε!

Είναι γνωστό πως η κολοκύθα έχει αξιοσημείωτα οφέλη για τον οργανισμό μας, συμβάλλοντας στην σωστή λειτουργία του. Για ποιον λόγο, λοιπόν, να μην προσπαθήσουμε να την εντάξουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα με κάθε δυνατό τρόπο; Επειδή, λοιπόν, θέλουμε να σας δώσουμε έμπνευση και λαχταριστές ιδέες, ώστε να δημιουργήσετε πεντανόστιμες και πάνω από όλα υγιεινές συνταγές στην άνεση του σπιτιού σας, σας προτείνουμε 3 από αυτές που έχουν ως κύριο συστατικό τους τη λατρεμένη μας κολοκύθα.

Ξεκινάμε;

Mini πιτάκια – μπουκίτσες κολοκύθας (94 θερμίδες)

Υλικά

Για τη ζύμη

4 φύλλα κρούστας

1 ασπράδι αυγού

Για τη γέμιση

3/4φλ. Μαύρη ζάχαρη

Μια πρέζα αλάτι

1κ.γλ. Κολοκύθα τριμμένη

1 κούπα γάλα

2 ασπράδια αυγών

1 ολόκληρο αυγό

2 κούπες κολοκύθα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεδιπλώστε δύο φύλλα ζύμης και κόψτε 24 ίσους κύκλους. Εφαρμόστε σε ένα ταψί για muffin. Αλείψτε τα άκρα με ασπράδι αυγού. Ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης μεταξύ τους, αφήνοντας την κολοκύθα για το τέλος. Προσθέστε κι αυτήν και ανακατέψτε. Γεμίστε τα ζυμαράκια σας με γέμιση και ψήστε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Λαχταριστό κέικ ολικής άλεσης με κολοκύθα (160 θερμίδες)

Υλικά

1 κούπα μέλι

2 ασπράδια αυγών

1 και ½ κούπα κολοκύθα

1/3 κούπας γιαούρτι

¼ κούπας ελαιόλαδο

1κ.σ. βανίλια

1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.

¾ κούπας αλεύρι ολικής άλεσης

½ κ.γλ. baking powder, σόδα κι αλάτι αντίστοιχα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα ασπράδια και τη ζάχαρη. Προσθέστε το γιαούρτι, την κολοκύθα, το λάδι και τη βανίλια. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά. Αναμείξτε τα δυο μείγματα σε ένα μπολ και απλώστε τη ζύμη σας σε ένα ταψί, στο οποίο έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Pops με γεύση κολοκύθας και cheesecake (90 θερμίδες)

Υλικά

 200γρ. Τυρί κρέμα

½ κούπα μέλι

1 κούπα κολκύθα

1κ.σ. βανίλια

24 καλαμάκια για σουβλάκι ή γλειφιτζούρι

230γρ. Σοκολάτα της επιλογής σας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέστε το αυγό, τη βανίλια και τα υπόλοιπα υλικά. Απλώστε το μείγμα σας σε ένα ταψί και καταψύξτε το για 3 ώρες. Ύστερα δημιουργήστε μπαλάκια με ένα κουτάλι και καρφώστε ένα στικ γλειφιτζουριού. Καταψύξτε για ακόμα 3 ώρες και βουτήξτε τα στη λιωμένη σοκολάτα. Βάλτε τα στο ψυγείο και απολαύστε τα χωρίς ενοχές.

Εν τέλει, η κολοκύθα μπορεί να αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά από το σούπερ μάρκετ της γειτονίας σας, να οπλιστείτε με χαμόγελο, όρεξη για δημιουργία και καλή διάθεση και να δοκιμάσετε τις παραπάνω συνταγές.

Καλή επιτυχία!

Πηγές

https://dailyburn.com/life/recipes/low-calorie-pumpkin-recipes/

https://www.countryliving.com/food-drinks/g4588/healthy-pumpkin-recipes/?slide=4

Σχετικά άρθρα