Συνταγές με πορτόκαλι και ελάχιστες θερμίδες: Μπισκότα, τραγανό κοτόπουλο bbq και γρανίτα

Tα πορτοκάλια είναι σημαντική πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει σε αξιοσημείωτο βαθμό το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Για ποιον λόγο, λοιπόν, να μην τα εντάξετε ως κύριο συστατικό στις γλυκές και αλμυρές συνταγές που δημιουργείτε; Αν έχετε ξεμείνει από ιδέες και επιθυμείτε να αντλήσετε έμπνευση, παρακάτω σας αποκαλύπτουμε 3 ανεπανάληπτες και άκρως υγιεινές συνταγές που σίγουρα θα λατρέψετε.

Το σημαντικό είναι πως θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για την εκτέλεση των συνταγών. Επίσης σας προτείνουμε και γλυκές αλλά και αλμυρές επιλογές για να ικανοποιήσετε όλα τα γούστα. Ειδικά όσες και όσοι έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, υποσχόμαστε πως θα τις λατρέψουν. Επιπλέον όλες οι συνταγές έχουν πολύ λίγες θερμίδες, γεγονός που σας επιτρέπει να απολαύσετε άφοβα, χωρίς να ανησυχείτε για την διατροφή σας!

Βάλτε την μαγειρική σας ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!

Πανεύκολα μπισκότα πορτοκαλιού (50 θερμίδες)

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-04-06T130957.929-1024x576.jpg

Υλικά

¼ κούπας φυτικό βούτυρο

½ κούπα ζάχαρη 

3 κούπες χυμός πορτοκαλιού

1κ.γλ. Βανίλια

1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.

¼ κούπας γάλα

1κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Αναμείξτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το χυμό και τη βανίλια με ένα μίξερ χειρός. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά. Δημιουργήστε μπισκοτάκια και ψήστε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Κοτόπουλο κατσαρόλας με πορτοκάλι έτοιμο σε 15’ (200 θερμίδες)

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-04-06T130734.777-1024x576.jpg

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου

BBQ Sauce

Σόγια sauce

Χυμός πορτοκαλιού

Μουστάρδα 

Κρεμμύδι 

Σκόρδο

Εκτέλεση

Τσιγαρίστε το σκόρδο με το κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρέας και αφήστε το να μαγειρευτεί σε κάθε πλευρά για 5 λεπτά. Έπειτα ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά στο σκεύος σας και αφήστε να μαγειρευτει σε μέτρια θερμοκρασία για 40 λεπτά. Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με ρύζι της επιλογής σας.

Υγιεινές, καλοκαιρινές γρανίτες πορτοκαλιού (45 θερμίδες)

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-04-06T130558.947-1024x576.jpg

Υλικά

4 πορτοκάλια

2κ.σ. βανίλια

1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι

1κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα πορτοκάλια με τη βανίλια σε ένα μπλέντερ. Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το γιαούρτι με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τα δυο μείγματα μεταξύ τους και δημιουργήστε μια ομοιόμορφη μάζα. Έπειτα, ρίξτε τη σε θήκες για γρανίτες και τοποθετήστε τες στην κατάψυξη σας για 3-4 ώρες ή ακόμα καλύτερα για ένα ολόκληρο βράδυ, ώστε να “σφίξουν”. Την επόμενη ημέρα, μπορείτε να τις απολαύσετε χωρίς καμία απολύτως ενοχή.

Εν τέλει, το πορτοκάλι είναι ένα αγαπημένο υλικό, το οποίο μπορεί να αποτελέσει κύριο συστατικό σε κάθε είδους συνταγή. Εξαιτίας των πλούσιων θρεπτικών του ουσιών, των λίγων του θερμίδων και της ανεπανάληπτης γεύσης, αξίζει να το χρησιμοποιήσετε και να το εντάξετε στο καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα. Δοκιμάστε το και επωφεληθείτε από τα οφέλη που διαθέτει για την υγεία σας!

Πηγές

https://healthbeet.org/low-calorie-orange-sugar-cookies/

https://thewholecook.com/30-best-orange-recipes/

Σχετικά άρθρα