σχέση

Έχω αρχίσει να απογοητεύομαι. Δεν είχα ποτέ μου αγόρι. Τι με συμβουλεύετε;

Γεια σας, Είμαι μαθήτρια Γ λυκείου, αρκετά καλή θα έλεγα. Το “πρόβλημά” μου είναι πως έχω αρχίσει να απογοητεύομαι επειδή ποτέ δεν είχα αγόρι, ούτε έχω φιληθεί με κανέναν, όταν ακούω σχεδόν όλα τα παιδιά γύρω μου να μιλάνε με πολλή αυτοπεποίθηση για όλα όσα έχουν κάνει με διάφορους/ες. Προσωπικά και μόνο η σκέψη να κάνω κάτι με κάποιον που δεν ξέρω δε μου αρέσει καθόλου, θέλω να έχω γνωρίσει τον άλλο, να μου αρέσει όντως και μετά να συμβεί κάτι. Είχε πάει να γίνει κάτι τέτοιο με ένα παιδί πέρυσι αλλά δυστυχώς δεν έτυχε, ας πούμε. Δεν έχω την όρεξη τώρα πάλι από την αρχή να προσπαθήσω να χτίσω κάτι ξανά, αλλά από την άλλη έχω βαρεθεί και αυτά τα “μην το πιέζεις, θα έρθει εκεί που δεν το περιμένεις”. Δεν είμαι ιδιαίτερα εξωστρεφής αλλά έχω αυτοπεποίθηση και θα έλεγα πως είμαι εμφανίσιμη. Τι έχετε να μου πείτε;

Στο ερώτημα σας απάντησε η Ψυχολόγος – Ψυχοδραματίστρια Σοφία Κουφοπούλου

Καταλαβαίνω την απογοήτευση σας και είναι λογικό να υπάρχει αγωνία, ανασφάλεια, διερωτήσεις- όπως εγώ πότε θα κάνω σχέση. Θα βοηθούσε να μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους καθώς ο καθένας μας έχει το δικό του ρυθμό στη ζωή και το δικό του χρονο που συμβαίνουν κάποια πράγματα όπως η πρώτη σχέση. Το να επιτευχθεί η εμπιστοσύνη σε κάποιο άλλο πρόσωπο θέλει χρόνο και αυτό μπορεί να ερθει είτε πριν είτε κατά τη διαρκεια της σχέσης όπου γνωρίζεις κάποιον περισσότερο. Σίγουρα δεν υπάρχει λόγος βιασυνης να μπείτε σε μια σχέση εάν δε νιώθετε καλά με το συγκεκριμένο αγόρι. Θα βρείτε το δικό σας χρόνο ομως που θα νιωσετε οτι έχετε γνωρίσει τον άλλον σε ένα βαθμό ώστε να συμβεί κάτι μεταξύ σας. Φαντάζομαι την εσωτερική προσπάθεια που χρειάζεται ώστε από την αρχή να χτίσετε μια καινούρια γνωριμία, από την άλλη αυτός είναι ο ένας δρόμος ώστε να γνωρίσετε κάποιον. Ο άλλος δρόμος είναι ότι θα έρθει, θα τύχει κάποια στιγμή ίσως χωρίς να το περιμένετε. Επιλέγετε αυτό που νιώθετε αυτή τη στιγμή, ακόμη και το να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας αυτή τη στιγμή αποτελεί μια επιλογή.

Σοφία Κουφοπούλου
Ψυχολόγος – ψυχοδραματίστρια
Δράση Ψυχής
Κρίσσης 17, Κυψέλη
Τηλέφωνο: 6947834889
email: sofiakouf.sk@gmail.com
drasipsyhis.gr

https://www.facebook.com/drasipsyhis/

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Είμαι μόνη μου και πρέπει να αποδεχτώ την μοναξιά μου που δεν την επέλεξα και δεν την θέλω. Τι να κάνω;

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X