Άτομα με χαμηλή διάθεση για ζωή, έχουν αυξημένες πιθανότητες να πάθουν άνοια

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, φαίνεται πως οι ηλικιωμένοι με χαμηλή διάθεση για ζωή, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν άνοια σε σύγκριση με εκείνους που έχουν μεγαλύτερη διάθεση για ζωή.

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Neurology, της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, ενώ επικεφαλής της ομάδας ήταν οι Meredith A. Bock, Amber Bahorik, Willa D. Brenowitz, Kristine Yaffe του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Στην έρευνα αυτή πήραν μέρος 2.018 ηλικιωμένοι λευκοί και μαύροι, από τους οποίους κανείς δεν είχε άνοια ή κάποια σημάδια αυτής, αφού προηγουμένως είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για την πιστοποίηση. Αρχικά οι άνθρωποι αυτοί μελετήθηκαν για 6 χρόνια, όπου και χωρίστηκαν σε 3 κατηγορίες:

  • Ήπια διάθεση για ζωή
  • Μέτρια
  • Καθόλου

Η μελέτη αυτών των ανθρώπων συνολικά κράτησε 9 χρόνια, όπου μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα αξιολογήθηκαν με ερωτηματολόγια και ειδικά τεστ για να δουν πως κυμαίνεται η ψυχολογία τους, αλλά και η γενική τους υγεία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ύστερα από 9 χρόνια ήταν τα εξής:

381 άτομα εμφάνισαν άνοια. Ενώ το ποσοστό αυξανόταν ανάλογα με το πόσο χαμηλή ή όχι ήταν η διάθεση για ζωή. Πιο συγκεκριμένα τα άτομα με την χαμηλότερη διάθεση για ζωή που σημείωσαν άνοια ήταν το 25% των εξεταζόμενων.

Θυμίσου πως ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξεις τρόπο πλεύσης. Πάρε δύναμη από αυτούς τους ανθρώπους και μην αφήνεις τίποτα να σε ρίξει κάτω!

Πηγές

https://n.neurology.org/content/95/24/e3280

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Τα αισιόδοξα άτομα έχουν 20% μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια!

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα